Nyhet

Lager spillefilm om Michael Jackson – «Bohemian Rhapsody»-produsent står bak

GAFFA.no - alt om musikk!

Det blir en film som angivelig vil «gi publikum et dyptgående portrett av den kompliserte mannen som ble kongen av pop», ifølge pressemeldingen.

En spillefilm om Michael Jacksons liv er i arbeid, skriver Variety. En av produsentene bak filmen blir Graham King, som også har produsert filmen Bohemian Rhapsody om livet til Queen-sangeren Freddie Mercury. Manuset skal skrives av John Logan, som også har skrevet manus til filmer som «Gladiator», «The Aviator» (som Graham King også produserte) og «Skyfall».

Filmen, med tittelen Michael, er laget med Jackson-familien sitt samtykke, og i tillegg til Graham King er den også produsert av John Branca og John McClain, som co-administrerer Jacksons eiendom. Graham King har møtt Jackson-familien gjentatte ganger.


«Jeg møtte Jackson-familien for første gang i 1981, og jeg vil ydmykt bringe arven etter dem til storskjermen. Da jeg så Victory Tour på Dodger Stadium (med The Jacksons i Los Angeles, red.anm.), kunne jeg aldri har forestilt meg at jeg 38 år senere ville ha privilegiet av å være en del av denne filmen», sa Graham King i en pressemelding, sitert av Variety.

Ifølge samme pressemelding skal filmen «gi publikum et dyptgående portrett av den kompliserte mannen som ble kongen av pop. Den vil gjenopplive Jacksons mest ikoniske opptredener, samt gi et grundig innblikk i entertainerens kunstneriske prosess og personlig liv.»

Michael Jackson døde i 2009 av en utilsiktet overdose av sovemedisin, 50 år gammel. I løpet av sin 45 år lange karriere solgte han over 400 millioner plater, noe som gjorde ham til en av historiens bestselgende artister. Han møtte imidlertid også en del motgang, ikke minst gjentatte anklager om pedofile overgrep. Han ble imidlertid frikjent ved en rettssak i 2005, men anklagene kom tilbake i 2019 i forbindelse med dokumentaren «Leaving Neverland». 


ANNONCE