Nyhet

Avlyser konsert etter invasjonen av Ukraina

GAFFA.no – alt om musikk!

Green Day skulle ha spilt i Moskva 29. mai.

Det amerikanske bandet har avlyst deres kommende konsert i den russiske hovedstaden Moskva etter Russlands invasjon av Ukraina. Det skriver Green Day i en historie på Instagram. Bandet skulle ha spilt i byen 29. mai på Spartak Stadium, som har plass til over 45.000 mennesker.

Green Day skriver følgende, her sitert av Pitchfork:


– Med tunge hjerter, i lys av de aktuelle hendelsene, føler vi oss tvunget til å avlyse konserten vår i Moskva på Spartak Stadium. Vi er klar over at dette øyeblikket ikke handler om stadionrockshow, det er mye større enn det. Men vi vet også at rock and roll er for alltid, og vi føler oss sikre på at det vil være en tid og et sted for oss å komme tilbake til i fremtiden. Billetter refunderes der de kjøpes. Ta vare på deg selv.

Green Day er et av de første store internasjonale navnene som har kansellert en konsert i Russland etter invasjonen 24. februar. Den russiske rapperen Oxxxymoron har avlyst seks konserter i hjemlandet i protest mot Russlands invasjon av Ukraina, mens Nadya Tolokonnikova fra punk- og aktivistgruppen Pussy Riot selger NFT-er til støtte for ukrainske borgerrettighetsgrupper.

Russland ble også nettopp boikottet av Eurovision Song Contest.


 

FØLG VÅR NYE SPILLELISTE:


ANNONCE