Nyhet

by:Larm 2022: Disse artistene spiller på GAFFA-scenen

15. september presenterer GAFFA fem artister under by:Larm-festivalen. Og det på selveste Rockefeller.

by:Larm annonserte i dag spilletidene til årets festival.

Disse fem artistene skal spille på GAFFA-scenen:

19.30: Slopes (NO)
Slopes (Dag Holtan-Hartwig) startet sitt musikalske liv i lokale band på Kolbotn utenfor Oslo. Etter å ha fullført musikklinja på Ski dro han videre til Liverpool for å studere musikk, der han ved graduation ble valgt ut til å få undervisning av ingen ringere enn Sir Paul McCartney. Etter musikkstudiene dro han tilbake til Norge, hvor han teamet opp med låtskriver og produsent Halvor Folstad. Sammen har de skrevet låter for artister som Ava Max, Alan Walker, Jonas Blue, Seeb og Julie Bergan.

I 2020 startet Dag Holtan-Hartwig sitt eget soloprosjekt - Slopes. Han traff en nerve med sangen «Prove Them Wrong» som er streamet over 2,5 millioner ganger på Spotify og som var listet på P3 i 35 uker sammenhengende. Senere har han fulgt opp med singlene «The Sun Also Rises”, “Tears”, “Sometimes”, og hans seneste utgivelse “I Wouldn’t Be Much”. Slopes inviterer deg inn i et personlig tekstlig univers akkompagnert av store lydlandskap og euforiske refrenger. Denne miksen av stor, nesten filmatisk musikk, og personlige, biografiske tekster vil gjøre dette showet uforglemmelig.


20.30: Stefanos (NO)
Det har aldri vært noen tvil om at musikk har hatt en stor og avgjørende plass i livet til 26 år gamle Stefanos Yowhannes. Fra så tidlig han kan huske har hverdagen blitt sterkt påvirket av artister og historiefortellere som D'Angelo, Stevie Wonder og Lauryn Hill. I tenårene begynte han selv å utvikle en fortellerevne gjennom musikken, og siden har målet vært å fordype seg i musikalsk mangfold med bakgrunn i mennesker, historier og omgivelser han ramler over.

I dag trives Yowhannes best i sjiktet mellom sår alternativ RnB, elektroniske indie-toner og neo-soul, som blant annet kan høres på debut-EPen Neo Noir fra 2021 – en utgivelse som også ble nominert til Spellemannprisen 2021 i kategorien RnB/Soul.

Stefanos Yowhannes er også musikkanmelder i GAFFA. 

21.30: Marstein (NO)
Marstein er soloprosjektet til Jo Almaas Marstein, kjent fra rapkollektivet UNDERGRUNN som slo gjennom med et brak som demoartist på 2018. De har siden blitt stadig mer av en snakkis her hjemme, og streamer i millionklassen. 


Selv om UNDERGRUNN på ingen måte er på is, ser flere i kollektivet nå sitt snitt til å ta steget et par hakk til venstre og utforske soloprosjekter – og Marstein har noen spennende greier på gang som definitivt vil bli lagt merke til under årets festival. 

22.30: Synne Vo (NO)
Kommer Norges nye popstjerne fra Gudbrandsdalen? Synne Vo er en 22 år gammel artist og låtskriver fra Lesja øverst i dalføret. Med sin sjarmerende dialekt formidler hun hverdagslige tekster i et organisk og fengende lydbilde. Et friskt pust på den norske popmusikk-scenen og en artist vi kommer til å høre mye fra i fremtiden.

Synne deler historier fra et ungpike-liv. Her blir relaterbare opplevelser og tanker vel formulert med stødig penn før de videre blir til catchy popmusikk. I dette universet treffer man sekstenåringen som er fjortisfull på pappas gin, man kan kjenne med på lengselen etter hjemplassen sin og det stedet man forelsket seg for første gang, eller man høre historien om en natt i en park på St. Hanshaugen som var for god til å være sann.

Selv har Synne rukket å flytte fra hjembygda si og til storbyen (og så tilbake igjen), før hun det siste året har gjort ferdig studiene i musikkproduksjon på Limpi. Under studiene slapp hun låten «Ikkje tenk på meg» på egenhånd. Denne har ligget hele 21 uker på A-listen til P3.  


Hennes single «Seksten» viser virkelig hvorfor hun har blitt lagt merke til, og befester at hun er en artist å se opp for i tiden som kommer. Sørg for å få med deg en av de nye store norske popnavnene på by:Larm 2022!

23.30: IVAN$ITO (DK)
IVAN$ITO (bildet) har på under 12 måneder utviklet seg til å bli et av de mest hypede nye navnene i Danmark – en hype, som han har skapt på tross av at dansk-chileneren skriver på spansk.

Han har med utsolgte konserter og sitt sterke debutalbum Everything Is Reggaeton bevist seg selv som en artist som både har talentet og ikke minst viljen til å bryte seg ut av landets grenser – samtidig som han bygger opp en fanskare i sitt hjemmemarked.


Debutalbumet kom i fjor, og høstet lovord fra Soundvenue og GAFFA, som pekte han ut som Danmarks egen reggaeton-stjerne. Siden har han fulgt opp med albumet $OLO MEMOS, produsert av Marcus Gordon, som i ennå større grad sementerte hans posisjon. Man kan trekke paralleller til Bad Bunny og J Balvin – men med en nordisk tvist, gjør IVAN$ITO sjangeren interessant og relevant både innenfor og utenfor landets grenser.

 

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av GAFFA (@gaffa_no)


ANNONCE