Nyhet

Ukens GAFFA-tape: – I krysningspunktet mellom deLillos og Beach House

GAFFA.no – alt om musikk!

Ny uke, ny musikk. GAFFA-tape vet hva du skal lytte til.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon. 

Forrige uke var vi over oss av begeistring for han gaidens debutalbum. Vi oppdaget også den høyst originale popartisten spill tab, en knallhard hiphop-banger fra Italia og en Bergen-tune som er hetere enn en tropenatt med Lars (ikke Vaular). Noen av de 30 låtene som var på forrige ukes liste har blitt med oss over i påsken, men som alltid har vi plukket ut noen helt ferske spor som fortjener oppmerksomhet. 


Les om de fem låtene vi anbefaler i aller høyeste grad denne uken, og sjekk ut resten av listen for låter av blant annet Klossmajor, Sonic Løland, Niilas, Foushée, Embla and the Karidotters og Wet Leg. 

Skov. Foto: Lars Fredrik Nilssen


Skov – Frusere
Hva finner man i krysningspunktet mellom et betraktelig yngre deLillos (som fant synthspakene) og et Beach House med trommer i tet? Skov bærer om lag dithen. På singelen «Frusere» plasserer de fem musikerne pekefingrene i speilet, og borer i den bittersøte selvransakelsens selvinnsikt. Tekstens form er befriende lyrisk, med ordspill og oppbygninger. Synth i optimistiske lag og fuzzy gitar rammer inn låtas tematiske bismak, og i faste trommer lurer spenstige vendinger.

– Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA-kritiker og anmelderredaktør i Universitas

Still Woozy, Remi Wolf – Pool
Sannsynligvis en av de mest behagelige låtene du kommer til å høre i år. Len deg tilbake og nyt varmen i denne musikken. Det er helt genialt motstandsløst!


– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

Omar Appollo – Invincible
Psykedelika/indie-sensasjonen Omar Apollo slapp fredag sitt etterlengtede album Ivory og Daniel Caesar-samarbeidet stikker seg ut med en eneste gang. Med en slags leken form for selv-medlidenhet som grunne i teksten, og en tilsvarende leken levering klarer man ikke legge låta fra seg. Om man adderer det men en produskjon som holder deg på tå får man en utrolig bra låt. Det lukter enda større stjernestatus for Omar Apollo i fremtiden.

– Stefanos Yowhannes, GAFFA-kritiker og artist


Melvins – Broken Pipe
Melvins er bandet der man absolutt aldri kan forutse hvordan neste utgivelse vil være, og denne gangen har de annonsert at et samarbeid med bandet Dumb Numbers nå skal utgis som en sagblad-formet vinyl. Første singel fra denne er nå ute, og «Broken Pipe» overrasker ved å være en sløy goding som ruller og repeterer seg rundt i sludge-gjørma, altså er vi plutselig tilbake til det Melvins kan best.

– Mats-Henrik Hansen, GAFFA-kritiker og artist

Kite – Panic Music
Den storslåtte synthpopen til Kite har alltid vært eksplosiv, men sjelden i så stort grad som på den ferske singelen «Panic Music». Et aggressivt sonisk synthlandskap møter her svenskenes helt eksepsjonelle popsensibilitet. Det er musikk like mye laget for stadioner som for små mørke kjellere. 


– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

 


ANNONCE