Nyhet

Ukens GAFFA-tape: – Elektropopen herjer om dagen!

GAFFA.no – alt om musikk!

Ny uke, ny musikk. GAFFA-tape vet hva du skal lytte til.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon. 

Forrige uke var anbefalte vi Skovs merkverdige vev av Beach House og DeLillos, i tillegg til herlig motstandsløs musikk med Still Woozy, popsensasjonen Omar Apollo, nytt gammel fra Melvins og svensk synthpop med eksplosive Kite. Noen av de 30 låtene som var på forrige ukes liste har overvintret, men som alltid har vi plukket ut noen helt ferske spor som fortjener oppmerksomhet. 


Les om de fem låtene vi anbefaler i aller høyeste grad denne uken, og sjekk ut resten av listen for låter av blant annet Selma French, Ushikawa, Nordjevel, Dano Bluu og Silver Lining

Ultraflex. Foto: Anne-Marte Før


Ultraflex – Baby

Denne duoen lyder som et slør av 80-tallssilke og lekne, glamorøse beats. Det er eterisk og forførende på samme tid, med et twinpeaks-aktig refreng holdt i live av et pumpende skjelett av elektropop. Dette bunnsolide slippet er enda et prov på at elektropopen herjer om dagen, med navn som Ultraflex, Amalie Holt Kleive, han gaiden og det litt mindre definerbare Nothing Personal i full vigør.

– Geir Magne Staurland, sjefredaktør


Sango, Eight9Fly, Jarrel the Young – Rewind it

Sango og Jarrel the Young er to mann du kanskje ikkje kjenner, men mellom dei har dei samarbeidd med Drake, Nas, Smino og David Guetta (eg veit!) . Dei to karane står bak fleire platinumlåtar. No har dei fått med seg Eight9FLY på låta «Rewind it». Produksjonen er heilt forbanna rå og det merkes at produsentane sparer det beste til seg sjølv. Trommene her er heilt fantastisk, eg lover renska øyrekanal viss du skrur AirPodsa på fullt.

– Magnus Vattekar Sandvoll, GAFFA-kritiker 

Jez_ebel – Why do you believe in love?


JEZ_EBEL (bildet) befester seg som en av Norges mest spennende artister. «Why do you believe in love?» viser en mer personlig og sårbar side av enn tidligere, og det skaper en nesten magisk følelse av låta. Måten den silkemyke stemmen hennes samspiller med den avslappende produksjonen får meg til å ville lukke øynene - og lengte etter sene sommerkvelder.


– Stefanos Yowhannes, GAFFA-kritiker og artist

Phoebe Bridgers – Sidelines

Finnes det egentlig noe man kan si om Phoebe Bridgers som ikke har blitt sagt allerede? Med sin første originallåt siden fantastiske Punisher følger hun den samme suksessoppskriften som sikret henne fire Grammy-nominasjoner. Mark Kozelek-inspirasjonen er tung og stemningen sådan. Bridgers graver ikke dypt for å utforske noe – sett i lys av egen katalog – nytt her, men jeg mistenker at «Sidelines» kommer til å falle i svært god smak hos dem som liker hennes tidligere arbeid.


– Endre Holm Vassenden, GAFFA-kritiker og redaktør i Stoff

Beharie. Foto: Emil Vestre / @iskremil


Beharie – Simple Mistakes

Beharies varme vokal og akustiske gitar har gått varme i høyttalerne det siste året. I retning debutalbum er det imidlertid filer av andre musikalske uttrykk, og det åpnes i «Simple Mistakes» med trommer og groove. I bittersøte lag, skarpe gitarriff, klistrende trommer, og koring er overskuddet spedd ut. Stødig produsert til en mer poppete Beharie, hvor vokalen skaper en varm kontrast til den mer synlige og sammenvevde instrumentrekka. I finurlige brudd formidler artisten håpløsheten som gnisser relasjonens tette bånd - fengende nok til å spare tårene.

– Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA-kritiker og anmelderredaktør i Universitas


 

Hør og følg spillelisten her:


ANNONCE