Nyhet

Ny David Bowie-film under produksjon: – En eksperimentell kinematisk odyssé

GAFFA - alt om musikk!

Bowie-fansen har fått noe å glede seg til.

En ny film om det britiske ikonet David Bowie er under produksjon. Filmen beskrives som et prosjekt som viser hvordan Bowie jobbet med musikk og andre medier. Bowies familie har gitt grønt lys til filmskaperen og gitt eksklusiv tilgang til Bowies personlige musikkarkiv med mastre. Filmen har ikke fått en premieredato, men skal vises på HBO og HBO max i 2023. 

Regissør Brett Morgen, tidligere kjent for den biografiske filmen om Kurt Cobain, Cobain: Montage Of Heck, avslørte i november i fjor at han hadde brukt de siste fire årene på å samle inn tusenvis av timer med arkivmateriale fra David Bowies opptredener. Stort sett uutgitt materiale, ifølge NME.


Bowies arvinger har bekreftet opplysningene og at filmen snart er ferdig. Den beskrives som en spillefilm, konsertdokumentar og en «eksperimentell kinematisk odyssé».

Tittelen på filmen blir Moonage Daydream og er hentet fra Bowie-sangen med samme navn fra albumet The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars.

En pressemelding beskriver filmen som «et prosjekt som viser hvordan Bowie jobbet på flere områder, ikke bare innen musikk og film, men også med dans, maleri, skulptur, lyd- og bildecollage, manusforfatter, skuespill og teater».


Pressemeldingen forteller også at Brett Morgen skal ta «publikum med på en reise gjennom Bowies kreative liv», skriver NME.

Så langt er det ingen dato for kinopremiere, men filmen skal slippes på strømmeplattformene HBO og HBO Max i 2023.

David Bowies liv har tidligere blitt vist på det hvite lerretet. Filmen Stardust fra 2020 handler om Bowies liv på 70-tallet før han slo gjennom. Det britiske ikonet spilles av Johnny Flynn. Bowies arvinger tok imidlertid, i motsetning til Moonage Daydream, avstand fra både produksjonen og forbød filmskaperne å bruke artistens musikk. Filmen ble også kritisert av både fans og kritikere.


ANNONCE