Nyhet

Han headliner Piknik i Parken

GAFFA.no – alt om musikk!

Jamie XX kommer til Sofienbergparken i sommer. 
 
Den London-baserte produsenten og DJ-en Jamie xx er for mange selve definisjonen av sent 2000-tall, både med bandet The XX og som soloartist. Nå annonseres det at «ravenostalgikeren» tar med seg sin karakteristiske vri på house, samplebasert elektronika og britisk klubbmusikk til Sofienbergparken, og headliner PiPfest 2022.
 
– Jamie xx er den perfekte headlineren for oss i PiPfest, sier presseanvsarlig i PiPfest. Han mener låtene og showet garantert vil løfte parken dit hvor vi har savnet den i to år.
 
Fra bakmann til kritikerrost solokarriere
De fleste ble kjent med James Thomas Smith, alias Jamie xx, som produsent og drivkraft bak The XX, da de slo gjennom med sin minimalistiske og mørke pop på sent 2000-tall. 
 
Det var først etter dette Jamie xx lanserte en solokarriere til gode kritikker. 
 
Den prisvinnende DJ-en har samarbeidet med artister og band som Drake, Florence + The machine, Tyler The Creator, Radiohead, Young Thug og Adele
 
Ravenostalgiker
Jamie xx sin karakteristiske tilnærming til britisk ravekultur og UK Garage har gitt han merkelappen ‘ravenostalgiker’ i flere medier. Den samplebaserte sounden, krydret med steel drums, dyp bass og sofistikerte beats nikker til svette lagerhus på 90-tallet. 
 
Jamie xx føyer seg inn i en lineup bestående av band og artister som Röyksopp, The Specials, Two Door Cinema Club, Cat Power, Jungle og Tom Odell
ANNONCE