Nyhet

Roskilde offentliggjør de første 23 artistene – og legger ut flere billetter for salg

GAFFA.no - alt om musikk!

Etter to avlysninger er Roskilde-festivalen klar med de første artistene på 2022-programmet. Samtidig legger den nesten helt utsolgte festivalen ut ekstra billetter for salg. 

Blant de nylig offentliggjorte artistene er det både debutanter og gjengangere. 

Festivalen inviterer først og fremst til en popfest med innhenting av Dua Lipa til Orange Scene. Popstjernen spilte på Roskilde for første gang tilbake i 2018. Nå kan den 26-årige sangeren ta med sine kjempehits som "Don't Start Now”, ”Break My Heart” og ”Levitating” fra hennes Grammy-vinnende plate Future Nostalgia fra 2020.


Blant de offentliggjorte navnene er også den amerikanske multikunstneren og rapperen Tyler, The Creator, best kjent for hits som "”See You Again”, ”Who Dat Boy”, samt ”Earfquake” fra den Grammy-vinnende plata IGOR fra 2019.  

Utover det byr programmet også på de tre amerikanske søtrene fra poprockbandet HAIM. De hadde stor suksess med deres 2021-album Women In Music Pt III, hvor de også samarbeidet med Taylor Swift. 

Tyler, The Creator og HAIM var satt til å spille på Roskilde-festivalen i både 2020 og 2021. 


En annen gjengager til neste års program er den amerikanske sangeren St. Vincent. Hun har spilt på Roskilde-festivalen flere ganger, senest i 2018. 

2022-programmet byr også på debutanter. Her finner man den britiske, prisbelønnede sangeren Arlo Parks, dansk-portugisiske Erika de Casier og danske Jada. Sistnevnte var annonsert til å spille på festivalen både i 2020 og 2021. Hun gjorde seg dog også bemerket under årets by:Larm-festival i Oslo. Les den anmeldelsen her.  

Se listen over alle de offentliggjorte artistene nedenfor. 


Ekstra billetter til unge

Torsdag 14. oktober frigir festivalen 5.000 billetter, som i utgangspunktet er billetter som ble refundert etter 2021-avlysningen. 

Ytterligere 5.000 billetter vil deretter bli lagt ut for salg 30. november. Disse er dog kun forbeholdt de unge. Roskilde-festivalen har nemlig innført en "Under 25"-billett, som kun kan kjøpes av de under 25 år.


Ifølge festivalens direktør, Signe Lopdrup, er det viktig å ta særlig hensyn til de ungdomskullene som i både 2020 og 2021 mistet muligheten for sin festivaldebut. 

Første del av lineup-en for Roskilde Festival 2022:

Dua Lipa (UK)
Tyler, The Creator (US)
HAIM (US)
St. Vincent (US)
AG Club (US)
Alogte Oho & His Sounds of Joy (GH)
Arlo Parks (UK)
Black Pumas (US)
Converge: Blood Moon (US)
Danish String Quartet & Dreamers’ Circus (DK)
Erika De Casier (DK)
Fontaines D.C. (IE)
grandson (CA)
IDLES (UK)
Jada (DK)
Joyce (DK)
Kelly Lee Owens (UK)
Land of Kush (CA/EG)
Lingua Ignota (US)
Moses Sumney (US)
Poppy (US)
Nyege Nyege (UG)
Seni Reak Juarta Putra (ID)

 


ANNONCE