Nyhet

David Bowies forsvunnede album blir nå utgitt

GAFFA.no – alt om musikk!

David Bowies album Toy «forsvant» i 2001. Nå har det endelig fått en offisiell utgivelsesdato.

Albumet som ble spilt inn tilbake i 2001 og lekket online samme år, inneholder flere alternative versjoner av Bowies tidligste låter. Albumet skulle etter planen slippes som oppfølger til albumet Hours fra 1999, men hans daværende plateselskap Virgin la albumet på hylla.

Nå er det klart at Toy blir offisielt sluppet 7. januar, samme dag David Bowie skulle fylt 75 år.  enne nyheten kommer samtidig med slippet av David Bowies 5th Brilliant Adventure (1992-2001) – en samlingsboks som samler legendens utgaver fra den senere delen av hans karriere.


Albumet Toy ble spilt inn etter David Boweis opptreden på Glastonbury Festival 2000. Bowie gikk da inn i studio med sitt band, den gang beståande av Mark PlatiSterling CampbellGail Ann DorseyEarl SlickMike GarsonHolly Palmer og Emm Gryner. Sammen spilte de inn nye tolkninger av låter som han først spilte inn under perioden 1964 til 1971.

Toy er som et øyeblikk fanget i tiden, i et lys av glede, ild og energi. Det er lyden av mennesker som gledes av å spille musikk. David etterbesøkte og evaluerte sitt arbeid fra de foregående tiårene gjennom prismer av erfaring og friskt perspektiv.

– Fra tid til annen pleide han å si «Mark, this is our album». Jeg tror at det var for han visste jeg var så dypt inne i skyttergravene med han på den reisen. Jeg er glad for å endelig kunne si at det nå tilhører oss alle, sier Bowies medprodusent Mark Plati om albumet som burde ha blitt sluppet for 20 år siden.


Toy kommer til å inneholde følgende spor:

I Dig Everything 
You've Got A Habit Of Leaving 
The London Boys 
Karma Man 
Conversation Piece 
Shadow Man 
Let Me Sleep Beside You 
Hole In The Ground 
Baby Loves That Way 
Can't Help Thinking About Me 
Silly Boy Blue 
Toy (Your Turn To Drive) 

ANNONCE