Nyhet

Billie Eilish om ny abortlov: – Min kropp, mitt fuckings valg

GAFFA.no - alt om musikk!

Den amerikanske stjernen gjorde det klart fra scenen hva hun mente om saken. 

Ny abortlov i Texas er svært omdiskutert og rekken med kjendiser som tar til motmæle er lang. Under sin opptreden på festivalen Austin City Limits 2021 føyet Billie Eilish seg til listen. 

Loven hun går imot forbyr abort etter sjette graviditetsuke. 


– Da de laget denne drittloven ville jeg nesten ikke spille her, fordi jeg ville straffe dette fuckings stedet for å la det skje. Men så husket jeg at det er dere som er ofrene, og at dere fortjener alt i verden. Og vi er nødt til å fortelle dem at de skal holde kjeft, uttalte Eilish under konserten 2. oktober. 

Etter denne proklamasjonen løftet Billie Eilish sin langefinger i været og ba publikum om å gjøre det samme. Det var etter dette hun ropte: "Min kropp, mitt fuckings valg". I bakgrunnen hang det flere banner med påskriften "Bans of Our Bodies", hvilket er en del av en større kampanje i USA.

Den meget omdiskuterte loven som altså forbyr abort etter sjette graviditetsuke – også om det er snakk om voldtekt og incest – er blitt kalt både kynisk og ødeleggende. USAs justisminister Merrick Garland har blant annet saksøkt staten Texas for brudd på grunnloven. 


Se det hele utspille seg på Austin City Limits 2021 nedenfor:


ANNONCE