Nyhet

Niende person død etter konsert

GAFFA.no - alt om musikk!

Forrige helg mistet åtte livet under en konsert i Houston, Texas. Torsdag mistet enda en livet som følge av skadene hun fikk under festivalen.

En 22-årig kvinne som deltok på musikkfestivalen «Astroworld» i Houston sist helg, er død.

Hun er det niende dødsfallet etter festivalen. Det skriver flere amerikanske medier, blant annet CNN.


Bharti Shahani ble lagt i respirator etter hun pådro seg store skader på konserten, men døde torsdag.

De åtte andre ofrene var mellom 14 og 27 år gamle. Et tosifret antall mennesker ble alvorlig skadet da panikk brøt ut under konserten, som ble arrangert av blant annet rapperen Travis Scott.

Ifølge CNN ligger blant annet en 9-åring i kunstig koma etter å ha pådratt seg alvorlige skader.


Panikken som oppstod under konserten fikk publikum til å presse seg mot scenen, og flere ble tråkket ned og kom i klem.

Travis Scott er kjent for sine energiske liveopptredener. Det er ikke uvanlig at publikum lager moshpits, der folk med vilje hopper inn i hverandre, under konsertene hans.

Etterforskere prøver nå å kartlegge hva som forårsaket de kaotiske øyeblikkene. Ifølge den lokale politisjefen vil det ta «uker, kanskje måneder».


De etteforsker blant annet påstander om at en vakt ved konserten muligens ble bedøvet av en injeksjon i nakken da han forsøkte å holde tilbake en i publikum.

Samtidig flommer det inn med sivile søksmål fra festivalgåerne, skriver CNN.

Per onsdag er minst 58 sivile søksmål anlagt i Harris County, Texas.


Ifølge myndighetene kom beskjeder om skader blant publikum rundt klokken 21:30, men showet fortsatte i rundt 40 minutter etter det.

Travis Scott tilbyr seg å betale utgiftene knyttet til begravelsene til dem som mistet livet. Rapperen skal også ha inngått et samarbeid med BetterHelp, et nettverk av psykisk helsepersonell. Dermed får alle som deltok på «Astroworld» tilbud om psykologhjelp.

På sosiale medier skrev Travis Scott at han var «knust» etter ulykken. Drake, som også dukket opp sammen med Travis Scott, skrev også på Instagram at hjertet hans var «knust».


/ritzau/

LES OGSÅ: Sørger etter dødsulykke.

ANNONCE