Nyhet

Slipper demoer fra 1987 – husker ikke innspillingen

GAFFA.no - alt om musikk!

Neil Young slipper demoer du, og han selv, aldri har hørt før.

Den canadisk-amerikanske artisten slipper en samling demoer som har fått navnet Summer Songs. I et blogginnlegg på Neil Young Archives fra 27. november forklarerer musikeren hvordan innspillingene fra 1987 ble til – så langt han husker i hvert fall, skriver NME.

Innspillingene ble nylig funnet og byder på, ifølge artisten, en unik sound. Young forteller at låtene stammer fra perioden fra 1985, da artisten for første gang opptrådde på veldedighetskonserten Farm Aid og konsertene Brigde School Concerts, som ble etablert den gang.


Låtene er skrevet og spilt inn i studio «så vidt vi kan forstå det», sier artisten. Han kan ikke huske at han har spilt inn låtene i det hele tatt.

Noe av låtene har senere oppnådd sin sanne form på album som Freedom fra 1989 og Psychedelic Pill fra 2012. Utgangspunktet var da fra det mest grunnleggende i demoene, så det som nå slippes har for eksempel helt andre tekster.

Summer Songs har ingen utgivelsesdato ennå, men demoopptakene vil også være på det kommende samlealbumet Neil Young Archives Volume III. Det er også mulig at de publiseres som egen samling på forhånd.


– Det er en vakker lytteopplevelse, skapt på kort tid, som påvirket fire album, sier Young.

Han forteller også at det enda jobbes med å verifisere innspillingene.

Neil Young har mer enn 40 studioalbum bak seg siden utgivelsen av hans selvtitulerte studioalbum fra 1968 og står bak legendariske sanger som «Hey Hey, My My» og «Rockin 'In The Free World». Young slipper også det nye albumet Barn 10. desember sammen med bandet Crazy Horse


ANNONCE