Nyhet

Ut på turné med gammel Pink Floyd

GAFFA.no - alt om musikk.

Saucerful of Secrets høres ut som et coverband, dedikert til å spille musikken Pink Floyd laget før «The Dark Side of the Moon» gjorde dem til superstjerner. Men om bord finnes Nick Mason, et av originalmedlemmene – som fremdeles savner gamlebandet.

— Jeg lever alltid i håpet. De kommer til å skrive «jeg er ikke sikker på at bandet virkelig er nedlagt» på gravsteinen min, sier Nick Mason til The Guardian.

Trommeslageren Mason var med på å grunnlegge Pink Floyd i 1965, og er nå midt i en Europa-turné som nylig tok dem til København og Stockholm med sitt nye band. Som altså spiller «musikken fra bandets syrestenkede år», ifølge avisen: Fra før gjennombruddet i 1973.


LES OGSÅ: Ny musikksjef i P3.

Saucerful Of Secrets, oppkalt etter Floyds 1968-album, består foruten Mason også av langvarig Pink Floyd-bassist Guy Pratt – og Gary Kemp fra Spandau Ballet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det var Pratt som hadde ideen til bandet, og sendte en epost til Mason – som ble fascinert av tanken på å vende tilbake til «tiden da vi virkelig ikke visste hva vi drev med». Dette var tiden da nå avdøde Syd Barrett fremdeles hang på som frontmann, selv om David Gilmour var på vei inn og også er å høre på albumet.


LES OGSÅ: Dagny legger ut på norgesturné.


Mason har erklært Saucerful Of Secrets-skiven, med sin spacerock og psykedeliske låter, for sin favoritt. Dette er hans første turné på 24 år: Den forrige var i 1994 med Pink Floyds Division Bell-gigantturné som krevde 53 trailere.

Det eksisterer for øvrig et norsk hyllestband kalt A Saucerful of Secrets, basert i Drammen og grunnlagt i 2006.

(©NTB)


ANNONCE