Nyhet

Raser mot Eminem etter låt-samarbeid

GAFFA.no - alt om musikk.

Eminems slapp overraskende sitt tiende studioalbum Kamikaze i forrige uke. Et album hvor han har fått selskap av en rekke musikere, blant annet Bon Ivers Justin Vernon.

«Tyler create nothin'. I see why you called yourself a faggot, bitch». Slik rapper Eminem på låta Fall, hvor Justin Vernons bidrag er å finne. På låta skyter Eminem en rekke harde ord mot rapperen Tyler, The Creator, musikkmagasinet Pitchfork og Grammy-utdelingen.

Videre kommer Eminem inn på den store påvirkningen han har hatt på hiphop-industrien og inspirasjonskilden han har vært for unge rappere.


LES OGSÅ: Sigrid skal turnere med amerikanske stjerner.

Justin Vernon er dog utilfreds med låta budskap og skriver på Twitter: «Jeg var ikke i studioet på Eminems låt. Det kom fra en session med BJ Burton og Mike Will. Jeg er ikke fan av budskapet. Jeg ba dem endre på låta, men det ville de ikke».

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingene.


I flere meldinger på Twitter skriver Vernon at han stadig mener at Eminem er en av de beste rapperne gjennom tidene, men at han ikke burde kritisere ungdommen: «Det er ikke den rette tiden å kritisere ungdommen, det er tid for å lytte - og handle».


Avslutningsvis skriver Vernon: «Jeg tok feil, vi skal drepe denne låta».

Vernon får ikke mye støtte i sosiale medier. Flere er uforstående til Vernons kritikk av Eminem og mener at han burde kjenne til rapperens tekstunivers og språkbruk før samarbeidet ble inngått.

LES OGSÅ: Trondheim Calling med første artistslipp.


Eminems album ble møtt med rosende anmeldelser, og fikk blant annet fem store stjerner fra GAFFAs anmelder, som kalte det Eminems beste siden The Eminem Show fra 2002.

Les Twitter-meldingene til Vernon lenger oppe i artikkelen.

ANNONCE