Nyhet

Nå samles Joe Strummers arbeid utenfor The Clash - med tidligere uutgitte godbiter fra arkivet

GAFFA.no - alt om musikk.

Se opp for Joe Strummer 001 28. september!

Joe Strummer (bildet) er for de fleste kjent som den store drivkraften i The Clash. Det legendariske bandet holdt det gående fra 1976 til 1986 og ga blant annet ut det klassiske albumet London Calling på tampen av 1979.

Punkikonet hadde også en fruktbar solokarriere frem til sin altfor tidlige bortgang i 2002.


LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Eminem og Bruno Mars.

Ignition Records og Playground Music annonserer i dag Joe Strummer 001, den første samlingen som spenner Strummers karriere utenfor The Clash. Joe Strummer 001 inneholder hele 32 spor, hvorav 12 av dem er tidligere uutgitte låter, og resten er kjente fan-favoritter fra innspillingene hans med 101ers og The Mescaleros, samt soloalbum og soundtracks.

I dag er låta London Is Burning, en alternativ/tidlig versjon av Burnin' Street fra Joe Strummer & The Mescaleros sitt siste album Streetcore, gjort tilgjengelig på strømmetjenestene.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Etter Strummers uventede bortgang i 2002, i en alder av 50 år, ble det oppdaget at han var litt av en samler, og hadde store mengder eget arbeid, notater og innspillinger, arkivert i bakgården. Over 20.000 artikler finnes i det som ble hetende The Joe Strummer Archive.


Innhentingen av materiale til den nye samleplaten ble gjort under oppsyn av Strummers enke Luce (Lucinda Tait) og Robert Gordon McHarg III.

LES OGSÅ: P3s musikksjef takker for seg.

Alle sporene på Joe Strummer 001 ble restaurert og mastret av den Grammy-vinnende produsenten Peter J. Moore i E. Room i Toronto.


ANNONCE