Nyhet

Beskyldes for billettjuks

GAFFA.no - alt om musikk.

CBC og Toronto Star hevder at billettgiganten Ticketmaster har operert med hemmelig ordning for gjensalg av billetter.

Dersom du har vært på konsert i Norge i løpet av de siste årene har du høyst sannsynlig gått igjennom Live Nations datterselskap, Ticketmaster. Selskapet har de seneste årene mottatt massiv kritikk, blant annet fordi de beskyldes for å monopolisere konsertmarkedet.

Nå har det kommet frem nye anklager mot billettgiganten. Denne gangen dreier det som om at de arbeider i samspill med såkalte resellere. Folk som kjøper ettertraktede billetter, for så å selge de videre til fans for en langt høyere sum så snart det er utsolgt. Praksisen er svært utbredt, ikke bare i musikkens verden, men overalt hvor billetter er involvert. De seneste årene har blant annet konsertarrangører begynt å overvåke Facebook, da gjensalg av billetter ofte har skjedd åpent på arrangementer.


LES OGSÅ: Metallica til Norge.

På papiret har Ticketmaster alltid vært imot gjensalg av billetter. De innfører blant annet et maksantall med billetter som kan kjøpes av en person. Dersom noen blir tatt for å ha mer enn én bruker, blir de utestengt. I noen tilfeller har de også gått så langt som å saksøke andre utsalgssteder, ettersom det har kommet frem at de har brukt «botter», som kjøper billetter automatisk i det de legges ut.

Hemmelig ordning?


De kanadiske nyhetsstedene CBC og Toronto Star har nå avduket at Ticketmaster selv har hatt en hemmelig ordning for gjensalg av billetter. Begge stedene sendte journalister, som ga seg ut for å være billettselgere til en messe i Las Vegas. Der ble de tilnærmet av Ticketmaster, som informerte dem om deres egne ordninger for gjensalg.

Opplegget går ut på at Ticketmaster rekrutterer selgere til å kjøpe billetter gjennom siden deres. Deretter selges billettene videre via Ticketmasters egne plattform TradeDesk til en høyere pris. Slik kan Ticketmaster i teorien selge én billett to ganger.

LES OGSÅ: GAFFA på Reeperbahn 2018.


De som benytter seg av TradeDesk slipper også å bekymre seg over Ticketmasters regelverk mot gjensalg. Ifølge rapporten slår de tydeligvis ikke ned på overtredelser dersom det kommer fra deres egen plattform. I en video filmet med skjult kamera, forteller en representant fra TradeDesk at han kjenner til selgere som opererer mer enn 200 brukere til gjensalg av billetter uten at Ticketmaster griper inn.

Ticketmaster benekter alle påstandene som kommer frem i rapporten til CBC og Toronto Star. De hevder også at de skal sette i gang en intern etterforskning for å forsikre seg om at alle deres aktører følger reglene som er satt.

ANNONCE