Nyhet

Åse Kleveland blir ny styreleder i norsk festival

GAFFA.no - alt om musikk.

Åse Kleveland har vært en trofast gjest og publikummer på verdensmusikkfestivalen Oslo World. Nå blir hun også ny styreleder.

Måneden før festivalen drar i gang i Oslo 30. oktober til 5. november, meldes det om et nytt styre – ledet av Kleveland.

Det avtroppende styret ble oppnevnt av Kulturdepartementet i 2012, da verdensmusikkfestivalen ble skilt ut fra Rikskonsertene, samme år som Kleveland gikk av som leder for sistnevnte.


LES OGSÅ: Highasakite annonserer norgesturné.

Nå rykker hun inn i det som er en selvstendig stiftelse, og sier i en uttalelse:

— Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet som styreleder i Oslo World, og ser frem til å fornye kontakten med den globale musikkscenen sett gjennom festivalens øyne. Jeg har hele mitt liv vært opptatt av musikk, og da jeg på 60-tallet slo gjennom som artist, ble det starten på en mangfoldig musikalsk karriere, så vel som et sterkt samfunnsengasjement. Derfor er festivalens viktige arbeid i skjæringspunktet mellom musikk og politikk et område jeg er spesielt opptatt av.


LES OGSÅ: Beatles-legenden John Lennon får nytt minnefrimerke.

Kleveland har med seg Cecilie Hellestveit, Wilfred Vuillaume, Thomas Talawa Prestø, Anne Moberg, Rob Waring og Maane Øvregaard Sillah i det påtroppende styret.

(©NTB)


ANNONCE