Nyhet

Vil at flere skal gjøre som Prepple

GAFFA.no - alt om musikk.

10.000 kroner til alle som gjør som Prepple og starter et nytt mannskor. Det lover Norges Korforbund – samtidig som mannskoretfilmen «For Vi Er Gutta» er å se på norske kinoer. Allerede har første korstarter meldt seg.

— Det er allerede en gjeng i Oslo som har søkt om støtte til å starte mannskor, sier Korforbundets Åsmund Mæhle til NTB.

Gjennomsnittsalderen i de over 250 norske mannskorene som finnes, er nemlig nokså høy – særlig utover i landet: Der er medlemmene over 60 år. Det dannes også få nye mannskor: Bare tre av de 50 nyetablerte korene som har meldt seg inn i Norges Korforbund de siste to årene, er kor der kun mannestemmer er å høre.


LES OGSÅ: Kim Larsen er død.

— Mannskor skaper et unikt fellesskap der menn kan treffes, sier Mæhle om årsaken til satsingen. I kinodokumentaren om det kjendistette Mannskoret sier da også festivalgründer og musikkbransjemann Svein Bjørge:

— Det er det nærmeste sosiale nettverket jeg har.


Artikkelen fortsetter under videoen.

DumDum-vokalist Prepple Houmb forteller i «For Vi Er Gutta», som hadde premiere før helgen og ble sett av 3.000, hvordan han fikk med seg noen kompiser og startet et mannskor. Det var i 2002 – året etter at den første mannskorfilmen herjet norske kinoer.


«Heftig Og Begeistret» skapte ifølge Norges Korbund en mannskorbølge i Norge, og nå håper man på samme effekten igjen. Derfor har man etablert nettsiden startmannskor.no, der det tilbys etableringsstipend til nye mannskor og loves bistand til å skaffe dirigent og gratis øvingslokaler.

LES OGSÅ: Elton John røper med av avskjedsturneen.

Den er blitt godt besøkt i helgen, ifølge Åsmund Mæhle, som tror «For Vi Er Gutta» vil gi mange lyst til å synge i mannskor.


— Vi vil gjerne hjelpe dem i gang. Samtidig er det skrevet utrolig mye flott musikk for mannskor, lyder det.

(©NTB)

ANNONCE