Nyhet

Vant gjev dokumentarpris

GAFFA.no - alt om musikk.

Den nye mannskorfilmen «For vi er gutta» stakk av med prisen for beste norske dokumentarfilm under Bergen internasjonale filmfestival.

Prisen er på 25.000 kroner. Filmens regissører er Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen, mens det er Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson som har produsert den.

LES OGSÅ: Den legendariske lydteknikeren Geoff Emerick er død.


Jurybegrunnelsen peker på hvordan «For vi er gutta» lar publikum få ta del i noens bortgang, der seerne tas med inn i en gruppe menn som må håndtere dødelighet. «Ved å bruke overraskende sangvalg og kreativ lyddesign, formidler årets vinnerdokumentar følelser gjennom sanger og følelser som sangerne ikke kan uttrykke – der de lar musikken ta dem med et sted de ikke har vært før», heter det videre.

Artikkelen fortsetter under videoen.


På filmens Facebook-side retter filmskaperne en ekstra takk til Mannskoret – med profilerte navn som Prepple Houmb, Geir Schau, med flere om bord – og korets nå avdøde dirigent Ivar Krogh Hovd og hans familie.

LES OGSÅ: Flere av vår tids største musikere samles for Mac Miller.

Det er Krogh Hovd som følges gjennom dokumentaren. Da må løftet mannskorets medlemmer en gang ga hverandre – om å synge i hverandres begravelser – bli alvor. 


(©NTB)

ANNONCE