Nyhet

Ticketmaster saksøkes etter systematisk svindel med billetthaier

GAFFA.no - alt om musikk.

Den førende billettsalgsplattformen Ticketmaster saksøkes nå av to advokatfirmaer grunnet systematisk svindel i samarbeid med billetthaier.

For noen uker siden kom det frem at Ticketmaster i USA sto overfor en skandale. De kanadiske nyhetsstedene CBC og Toronto Star avduket at billettselskapet har hatt en hemmelig ordning for gjensalg av billetter. Begge stedene sendte journalister, som ga seg ut for å være billettselgere, til en messe i Las Vegas. Der ble de tilnærmet av Ticketmaster, som informerte dem om deres egne ordninger for gjensalg.

Opplegget hadde gått ut på at Ticketmaster rekrutterte selgere til å kjøpe billetter gjennom siden deres. Deretter kunne billettene selges videre via Ticketmasters egne plattform TradeDesk til en høyere pris. Slik kunne Ticketmaster i teorien selge én billett to ganger.


LES OGSÅ: Norgesaktuell rapper kastet av fly etter dansk skandalekonsert.

De amerikanske og kanadiske advokatfirmaene Hagens Berman og Merchant Law Group LLP saksøker nå Ticketmaster og hovedselskapet Live Nation for ulovlige og urettferdige arbeidsmetoder. skriver Toronto Star

Åpen invitasjon


Det amerikanske firmaet Hagens Berman har offentliggjort en åpen invitasjon på egne nettsider kalt «Billetthai-intriger i Ticketmasters TradeDesk», hvor alle som har kjøpt billetter til overpris kan skrive seg opp.

— Det er resultatene av Star og CBCs etterforskning som fikk oss til å undersøke hvorvidt vi kunne fremlegge en sak omhandlende overtredelser av konkurranseregler og forbrukerlovgivning. Vi kjenner til problemene med billetthaier, men vi visste i sin tid ikke at det var tilgjengelige beviser for at de (Ticketmaster, red.anm) samarbeider med billetthaiene. Det å få disse tingene på kamera er noe retten vil ta høyde for, har direktøren for Merchant Law Group, Tony Merchant, uttalt.

LES OGSÅ: Festival for egne tjommier og musikken.


Merchant har videre uttalt at billettsalgsgigangen kan risikere å betale ut erstatning på over 100 millioner amerikanske dollar.

ANNONCE