Nyhet

Verdens første David Bowie-statue avduket

GAFFA.no - alt om musikk.

Verdens første permanente statue av David Bowie ble avduket i britiske Aylesbury i helgen.

Det var nettopp i Aylesbury at David Bowie tidlig på 1970-tallet først slapp løs sin Ziggy Stardust-karakter, og fulgte opp med å fremføre to album, Hunky Dory og The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars, på byens klubbscene Friars flere måneder før utgivelsene.

Statuen er laget av Andrew Sinclair, som brukte en ansiktsavstøpning av Bowie gjort i forbindelse med filmen «The Man Who Fell To Earth» til å gjenskape det avdøde musikkikonet. Den kostet 100.000 pund, en sum som ble Kickstarter-finansiert.

LES OGSÅ: Spotify innrømmer alvorlig svikt i systemet.

Nå er den avduket, plassert ved en mursteinsvegg på markedsplassen. Statuen heter «Earthly Messenger», og viser Bowie både som Ziggy - og seg selv, ifølge Daily Mail. Hver time vil høyttalere plassert ved statuene spille av en Bowie-låt.

Det skal ha vært «hundrevis av Bowie-fans» til stede under avdukningen søndag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Et innlegg delt av Dayla drinks (@dayladrinks)

Det var musikkmanageren David Stopps som står bak statuekampanjen. Han var arrangør på Friars da Bowie opptrådte der, og startet innsamlingen til statuen, som foreløpig bare har høstet positive reaksjoner.

— Når du gjør noe som dette, så elsker folk det eller hater det. Da vet du at det er ekte kunst, sier Stopp, som nå er klar med sin neste underskriftskampanje: Å omdøpe Aylesbury til Aylesbowie. En talsperson for bystyret sa nylig til BBC at det var «en interessant tanke».

LES OGSÅ: Ny musikk fra Michael Stipe.

David Bowie døde i 2016, men rakk å gi ut albumet Blackstar bare dager før sin bortgang. Albumet ble belønnet med fem stjerner her i GAFFA.

(©NTB)

ANNONCE