Nyhet

Tre norske debuterer på Roskilde Festival

GAFFA.no - alt om musikk.

Jakob Ogawa, Eera og Maraton er bekreftet til den store danske festivalen.

Det skriver arrangørene bak Roskilde Festival i en pressemelding torsdag formiddag. I tillegg til de tre norske navnene, som alle spiller på festivalen for første gang, er 24 andre artister annonsert i dagens slipp.

Alle dagens slipp gjelder de to talentscenene Rising og Countdown, og det har tidligere blitt annonsert at også Trondheim Calling- og by:Larm-favoritt Sassy 009 skal spille på en av disse scenene når Roskilde Festival 2018 arrangeres i dagene 30. juni til 7. juli.


LES OGSÅ: Ozzy Osbourne saksøker konsertpromotør.

Bookingsjef Anders Wahrén tror de fire norske artistene og gruppene vil få mange nye fans på Roskilde.

— Som Nordens største festival er det både viktig å bruke festivalen som en plattform for å løfte nordiske musikktalenter. Utvalget av musikk er enorm og en av våre fremste oppgaver er å få øye på de artistene som enda ikke har fått den eksponeringen de fortjener, og vi er sikre på at Jakob Ogawa, Sassy 009, Eera og Maraton vil få mange nye fans når de møter Roskilde Festivals nysgjerrige og musikksultne publikum, sier Anders Wahrén, bookingsjef for Roskilde Festival, i en kommentar.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Festivalen har allerede annonsert store navn som Bruno Mars, Eminem, Gorillaz, David Byrne og Nine Inch Nails til hovedprogrammet, og torsdag 5. april slippes det komplette programmet. Dette markeres blant annet med konsert med Roskilde-aktuelle Jakob Ogawa og Kakkmaddafakka på Blå i Oslo.


LES OGSÅ: Rockelegende med sjelden norgeskonsert.

Konsertene på Rising og Countdown finner sted på festivalens første tre dager og begge scenene er plassert midt i campingbyen. Her får unge, lovende artister muligheten til å spille for sitt foreløpig største publikum. I alt 27 nye navn ble sluppet i dag og sjangrene spenner seg fra alternativ rock, drømmende pop og dansbar elektronika.

De resterende navnene kan sjekkes ut på festivalens offisielle nettsider.


ANNONCE