Nyhet

Tilbake med nytt album og en sterk tematikk

GAFFA.no - alt om musikk.

Bendik Hofseth er tilbake med sitt tiende album, med «musikk for voksne mennesker» og med en sterk tematikk.

— Jeg synes det er utfordrende og spennende å lage musikk for voksne mennesker, sier Hofseth til Romerikes Blad om sin sjangerløse musikk – å høre på albumet Atonement.

Det byr på like voksen tematikk:


De 11 låtene er satt sammen i par, der ulykke følges av gjenreisning. Tittellåten Atonement følger for eksempel We – for øvrig en duett med Anneli Drecker – og tar for seg hvordan man må leve og forsone seg med at kjærligheten tar slutt.

LES OGSÅ: Dette er årets Record Store Day-utgivelser.

«Musikken er en representasjon av de lange linjene i et liv, hvor smerte kan gi næring til fordypet glede og hvor tap kan skape nytt rom for andre møter og konstellasjoner», heter det i plateskrivet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Hofseth behandler musikalsk også spørsmål som hvordan reise seg etter å ha falt, hvordan etablere tillit etter å ha blitt forrådt, og om vi kan gjenvinne tro etter at tvil har fått oss til å vakle.


Superlag av musikere

Alt av musikk er innspilt av noen av landets beste musikere, under omstendigheter som ifølge Romerikes Blad ble spesielle – med dødsfall i familien, samlivsbrudd og at trommeslager Paolo Vinaccia var rammet av kreft. Det førte til at innspillingen ble satt i gang tidligere enn planlagt, og at det ifølge Hofseth hvilte «en undertone av at Paolo kunne bli borte underveis».

LES OGSÅ: Nytt festivalslipp: — Poesi er den nye rocken.


Det ble han ikke – og nå er Vinaccia sammen med et superlag med musikere, inklusive amerikanske Mike Mainieri, klar til å bli med Hofseth på fire konserter i tiden 13. til 17. mars i Moss, Oslo, Stavanger og Lillestrøm.

Turnedatoene er som følger:

13. mars – Samfunnshuset, Moss
14. mars – Sentralen, Oslo
15. mars – Spor 5, Stavanger
17. mars – Lillestrøm Kultursenter, Lillestrøm


(©NTB)

ANNONCE