Nyhet

Pitchfork hyller ung norsk artist

GAFFA.no - alt om musikk.

Den amerikanske «musikkbibelen» Pitchfork omtaler bandets nye singel som «utmerket indierock fra Norge».

Det norske bandet Boy Pablo, som frontes av 19-åringen Pablo Muñoz (bildet), fikk uventet mye oppmerksomhet i fjor da videoen til deres første singel plutselig fikk flere millioner visninger på YouTube. Det skjedde etter at den dukket opp som «anbefalte videoer» på videotjenesten.

LES OGSÅ: Spotify innrømmer alvorlig svikt i systemet.


Som følge av dette fikk en rekke utenlandske musikknettsteder øynene opp for bandet. Pigeons And Planes påpekte blant annet at algoritmer ofte føles «creepy» og unaturlig, men at de definitivt gjorde jobben sin i dette tilfellet. 

Artikkelen fortsetter under videoen.


Nå er den 19 år gamle bergenseren og bandet hans ute med en ny singel, Losing You, som får ros av musikknettstedet Pitchfork.

Sjarmerende og catchy

På forsiden av nettsiden står den omtalt som «utmerket indierock fra Norge», mens de videre skriver at «musikken har et sjarmerende soversomspop-preg med lo-fi-produksjon, ærlige tekster og catchy gitarriff».


LES OGSÅ: Ny musikk fra Michael Stipe.

De mener også at på Losing You beholder det sårbare i musiken ved at Muñoz ærlig addresserer sin usikkerhet om «a rocky love».

Boy Pablo er for tiden på Europa-turné, hvor de blant annet skal spille i England, Frankrike, Italia og Spania. De skal også spille et par konserter i Norge: i Oslo 11. april og i Bergen 13. april.


ANNONCE