Nyhet

Norsk band signerer med britisk plateselskap

GAFFA.no - alt om musikk.

...og «alle» utenlandske musikkmedier har skrevet om dem de siste dagene.

For noen dager siden ble det klart at det norske bandet Spielbergs (bildet) har signert en internasjonal platekontrakt med det ferske plateselskapet By The Time It Gets Dark. Det er stiftet av det anerkjente, England-baserte PR-byrået Prescription PR.

LES OGSÅ: Sivert Høyem slutter i Paradise.


Ifølge pressemeldingen ble det for grunnleggeren James Parrish – etter å ha sett Spielbergs live på Trondheim Calling, hørt både utgitt og uutgitt materiale – ikke nok å kun gjøre PR for bandet. Han og kollega Jay Taylor opprettet derfor By The Time It Gets Dark og gjorde Spielbergs til plateselskapets første signering.

— Det er nesten en surrealistisk opplevelse at to så meritterte og fine folk i britisk musikkbransje ønsker å satse tid og penger på oss. At vi i tillegg signerer med Polar Booking i Norge og at Xray Booking gjør booking i resten av verden er fantastisk. Det har vært en hektisk uke, og det blir en spennende tid fremover, sier Christian Løvhaug, trommeslager i Spielbergs.

Klar med flere slipp den neste tiden


Oslo-trioen har de siste dagene også fått mye omtale i internasjonale musikkmedier.

NME skriver at bandet «akkurat har sluppet rock bangeren vi alle har ventet på», mens Stereogum mener låten «will have you either tearing up, punching the sky, or both». Og det er bare et lite utvalg av dem som har viet bandet oppmerksomhet de siste dagene.

Låten det er snakk om er We Are All Going To Die og kan høres nedenfor.


I fjor slapp bandet singelen Distant Star, som var med på GAFFA-redaksjonens liste over fjorårets aller beste låter.

Artikkelen fortsetter under låten.


27. april slipper bandet en EP internasjonalt med både nytt og eldre materiale. Den blir gitt ut digitalt samt i et eksklusivt opplag kassetter.

LES OGSÅ: Antiklimaks fra årets største by:Larm-hype.

Debutalbumet skal etter planen komme ut i september/oktober. Det er spilt inn med Marius Hagen og Tord Øverland Knudsen, kjent fra Team Me og The Wombats. Andreas Westhagen har mikset det.


Spielbergs spiller på by:Larm og på Gamla 23:30 i kveld.

ANNONCE