Nyhet

GAFFA anbefaler: Fem by:Larm-konserter du bør få med deg i kveld

GAFFA.no - alt om musikk.

GAFFA ønsker å gjøre det bittelitt enklere å orientere seg i by:Larms konsertjungel. Her er fem utvalgte artister vi mener du bør få med deg på festivalen i kveld.

Endelig er tiden kommet igjen. Tiden når by:Larm-festivalen fyller Oslo by med musikkelskende mennesker og konserter rundt om på byens mange flotte lokaler. Også i 2018-utgaven av showcase-festivalen er det hundrevis av unge lovende artister på plakaten, med vel så mange flerfoldige uttrykk og sjangre.  

GAFFA gleder seg like mye som publikum til denne lille musikkhøytiden for Oslo sentrum. Men vi vet også like godt som alle andre hvor omfattende programmet er og hvor sprø man kan bli av å velge blant så utrolig mange gode alternativer.


LES OGSÅ: Så nære var Guns N' Roses en «ekte» gjenforening i fjor.

For å gjøre det et lite hakk enklere for publikum og våre lesere, har derfor GAFFA-redaksjonen plukket ut de artistene vi mener det er viktigst å få med seg for hver by:Larm-dag. Her kommer torsdagens anbefalinger! 

Selmer: På Gamla - klokken 20:30


— Det er litt sånn pop var før, sier Selmer i et badekar til GAFFA.

Det varme Oslo-bandet spiller musikk som får deg til å drømme om både palmetrær og paraplydrinker. Synthen vekker assosiasjoner til 60-tallet og vokalen høres ut som Mac DeMarco før han tømte en flaske whiskey på Øya-festivalen og ikke lot seg intervjue av GAFFA.

Liker du å føle deg fin? Liker du å føle deg nice? Ja da kan det godt hende at de seks karene i Selmer kan gi deg akkurat nok varme følelser som holder influensaen unna til hvert fall ut mars. Ja, så varme Oslo-sommer følelser som ikke engang siste sesong av «Unge Lovende» kan gi.


En sesong som i grunn var ganske underveldende.

Halie: På Sentrum Scene - klokken 21:00


Hun var bare 16 år da hun tok Vill Vill Vest i Bergen med storm i høst. Da skrev musikkpressen at enda et nytt stjerneskudd var født. Nå står Oslo for tur, og by:Larm-publikumet stiller seg spørsmålet: Er Halie «det neste store» i popens verden?

Det er et gedigent press å stå ovenfor, men artistene virker å bli stadig yngre og hiphop-makerne Wonder The Boy og 612 har allerede vist hva som er mulig på tross av sent fødselsår. Med hitlåten Echo i bagasjen og den helt ferske utgivelsen Youth i tillegg, har Halie ihvertfall gitt tydelig hint på hva som kan komme.

Vi anbefaler by:Larm-gjestene å få med seg denne unge artistens Oslo-debut på Sentrum Scene.

Bokassa: På Pokalen - klokken 22:45


Lars Ulrichs nye favorittband gjester by:Larm i år. Bokassa spiller en hybrid av punk og stonerrock, med harmoniserte leads, tunge riff og tekster med tidvis touch av sprø humor, tidvis med rasende sinne. De låter som om Fu Manchu og Red Fang hadde hatt et barn, med Kvelertak som gudfar. 


Metallica-trommisen kalte Trondheimsbandet sitt nye favorittband under sitt radioprogram «It's Electric» på Beats 1 Radio. Ikke nok med det, Metal Hammer plasserte albumet deres Divide & Conquer på deres liste over de elleve beste debutalbumene fra 2017, og kalte det «upretensiøst kreativt og uopphørlig rytmisk». 

LES OGSÅ: Intervju med by:Larm-aktuelle Halie.

Vi anbefaler at du drar over til by:Larm Black og ser bandet på Vulkan på torsdag, men dersom du mot all formodning skulle miste sjansen får du den på ny på lørdag.

Yxng Bane: På Sentrum Scene - klokken 23:00


For et par år tilbake dukket 19-åringen Yxng Bane opp fra intet med singelen Lone Wolf. En beinhard trap-inspirert banger, som spredte seg som ild i tørt gress over Øst-Londons gater. I tiden som fulgte kom han med en rekke låter som gang på gang viste nye sider av den allsidige unggutten.


Han kan blande grimy hiphop med dancehall-inspirerte beats på et spor, for så å kombinere konvensjonell r&b med afro-swing på det neste. Hans remix av Ed Sheerans Shape Of You ble såpass godt tatt imot i hjemlandet at den ikke bare plasserte han på toppen av Billboard Top 100, men fikk Sheeran selv til å kåre den til offisiell remix.

Nyere låter som Rihanna og Froze viser til at den nå 21 år gamle artisten nå er mer komfortabel og selvsikker enn noen gang. by:Larm-publikummet har mulighet til å se og høre det selv, når Yxng Bane inntar Sentrum Scene, og vi anbefaler det. 


Reykjavíkurdætur: På Rockefeller - klokken 00:30

Reykjaviks døtre er et islandsk hiphop-kollektiv og skandinavias nye feministiske vulkansprut. En gang var de visstnok bare tre stykker, men i dag er det hele 17 islandske døtre med i prosjektet.

Hvor mange som kommer til Oslo vet vi ikke, men at det blir en fest og en serverdighet, det vet vi, samme hvor lite vi nordmenn faktisk forstår av det tekstlige. At det dreier seg om det islandske livet har vi fått med oss, at det lyder smud har vi fått med oss, og engelske titler som F.E.M.I.N.I.S.M. avslører da også noe.


Reykjavíkurdætur «squirter lava» (som de synger) først på Rockefeller torsdag, deretter i Kulturkirken Jakob fredag 01.30. Dette er en snakkis og verdt å få med seg.

Hvilke artister har DU sett deg ut på kveldens by:Larm-program? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.


ANNONCE