Nyhet

Et av Sveriges «modigste» og «mest spennende» band spiller i Oslo på sin avskjedsturné

GAFFA.no - alt om musikk.

The Skull Defekts er ute på sin siste reise etter utgivelsen av fjorårets selvtitulerte album.

Allerede i begynnelsen av neste måned, fredag 6. april, gjester det svenske rockebandet Blå i Oslo, kvelden før det som blir deres aller siste konsert på Pustervik i hjembyen Göteborg.

— The Skull Defekts har siden de startet vært en av mine favorittband. Jeg kan til og med kaste inn en brannfakkel og påstå at det er Skandinavias beste rockeband, sier Blås bookingsjef Sten Ove Toft i en kommentar til GAFFA.


LES OGSÅ: Stjernerapper saksøkes etter konsertavlysning.

Han legger til:

— Det er litt vemodig at de nå legger inn årene, etter 13 års stoisk studio- og livevirksomhet. Göteborgbandet etterlater seg et vanvittig liverykte og flere bunnsolide album. Det er ganske åpenbart at det ble et kontant JA fra meg da jeg ble spurt om å gjøre den nest siste konserten deres noensinne på en scene de etter hvert også føler seg ganske husvarme på. Oslo burde kjenne sin besøkelsestid, for dette er i ordets rette forstand en konsert for historiebøkene.


I anledning Oslo-konserten stiller Moon Relay og Altar Of Flies som oppvarmere for The Skull Defekts.

Artikkelen fortsetter under videoen.


The Skull Defekts spilte sin første konsert tilbake i 2005, da som oppvarmere for Sunn O))) i Göteborg. De ga senere ut en rekke album og turnerte verden over. For mange er Peer Amid fra 2011 høydepunktet i bandets katalog med en karakteristiske stil som best kan beskrives som sirkulær, rituell og monoton rockemusikk.

I denne perioden var den amerikanske musikeren Daniel Higgs et viktig tilskudd til bandets besetning.

LES OGSÅ: Filmen om Afghanistans første metalband vises i Oslo.


Tidligere denne måneden slapp The Skull Defekts det som skulle bli deres svanesang; et selvtitulert album som av GAFFA Sverige ble hyllet som et mesterverk. I sin anmeldelse karakteriserer anmelder Mathias Skeppstedt The Skull Defekt som et av Sveriges «modigste» og «mest spennende» band:

— Med et mindre antall medlemmer og et knivskarpt fokus summerer bandet opp hele sin karriere på 42 minutter. Åpningen med A Brief History Of Dub, Life And Death er som et manifest for alt det bandet sto for. Det slår gnister og gynger fremover med tunge bassganger, skrev Skeppstedt blant annet.

ANNONCE