Nyhet

Elton Johns Oscar-fest fikk inn nær 50 millioner til aidssaken

GAFFA.no - alt om musikk.

5,9 millioner dollar – drøye 46 millioner kroner – samlet Elton John inn på sin kjendistette Oscar-fest.

Dette er 26. gang Elton John samler alle kjendisene som ikke sitter i Oscar-salen, til fest et annet sted i Hollywood. Det er middag, konsert, donasjoner og auksjon – alt med det mål å samle inn penger til Elton Johns egen aidsstiftelse.

LES OGSÅ: The Cure-frontmannen kuraterer sin egen festival.


Ifølge Forbes har Elton John aids Foundation Oscar Viewing Party fått inn over 70 millioner dollar siden starten, mens stiftelsen totalt kan notere seg for 400 millioner dollar.

— Jeg sier alltid til Elton når vi går ut inngangsdøren til huset vårt for å holde arrangementet, at vi burde breakdance ned oppkjørselen. Det at vi fremdeles kan gjøre dette etter 26 år, og få den støtten vi får … Omfanget av støtte er utrolig, sier David Furnish, ektefelle til Elton John og styreleder i stiftelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Vertskapet selv, Elton John og ektemann og styreleder David Furnish. FOTO: Gus Ruelas / Reuters

I år var det de unge rockebrødrene i Greta Van Fleet som var hovedband på Eltons Oscar-fest, der arrangøren selv tro til i to duetter med frontmann Josh Kizska – en av dem Lynyrd Skynyrd-låten Free Bird.


— Nå kan jeg dø i fred, sa Kizska etterpå.

LES OGSÅ: Lana Del Rey tolker Andrew Lloyd Webber.

«Glee»-skuespiller Matthew Morrison har gått på Eltons Oscarfest det siste tiåret, og sier til Forbes:


— Dette er en kraft. Folk snakker ikke lenger om hiv og aids som de gjorde før. Det var en epidemi, og det er fremdeles en epidemi der ute. Hadde det ikke vært for Elton John aids Foundation, ville vi snakket om det på en helt annen måte fordi de har gjort så mye – ikke bare rundt sykdommen, men også for det stigmaet og skammen som henger ved sykdommen.

Gjestene var i spennet Lionel Richie og Quincy Jones til Miley Cyrus og Liam Hemsworth.

(©NTB)


ANNONCE