Nyhet

Derfor forlater duoen Facebook

GAFFA.no - alt om musikk.

Massive Attack med protestaksjon mot nettgiganten etter lekkasje-skandalen.

Den innflytelsesrike engelske triphop-gruppen har tatt en midlertidig pause fra Facebook etter at New York Times avslørte hvordan Cambridge Analytica - et politisk analysefirma hyret av Donald Trumps valgkampanje - hadde samlet privat informasjon fra over 50 millioner Facebook-brukere uten at de hadde fått tillatelse til dette.

Facebook har senere kommet med en uttalelse hvor det hevdes at ryktene om datalekkasje er falske.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Harry Styles i Oslo.

Uansett har Massive Attack nå valgt å forlate det sosiale nettverket. I en melding på Twitter skriver de at grunnet selskapets «ignorering av brukernes privatliv», «mangel på gjennomsiktighet» og «ansvar» har de midlertidig tatt ned sin Facebook-konto.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Meldingen avsluttes med følgende tekst: «Vi håper de endrer sin policy rundt dette nå».

I tillegg oppfordrer Massive Attack fansen til å følge med på deres egen offisielle nettside for nyheter, i peroioden de kommer til å holde seg borte fra Facebook.

LES OGSÅ: Ozzy Osbourne saksøker konsertpromotør.

Massive Attack som i dag består av Robert «3D» Del Naja, Grant «Daddy G» Marshall ble startet i Bristol tilbake i 1988. Så sent som i 2016 spilte de på Øyafestivalen i Oslo. En relativt sjelden norgeskonsert for gruppen som har solgt over 11 millioner plater globalt.

ANNONCE