Nyhet

Den norske artisten med musikalsk kamprop mot urettferdighet

GAFFA.no - alt om musikk.

Artist og skuespiller Lisa Uhlen er ute med singelen Out With The Old i dag. Ifølge Uhlen er den ment som et kamprot mot urettferdighet i kjølvannet av #MeToo-kampanjen.

Den nye singelen blir i en pressemelding beskrevet som en fengende sak på grensen mellom elektropop og grunge, men også med en urban følelse som ankrer den i Oslos gater.

LES OGSÅ: Returnerer til Slottsfjell som soloartist.


Men det er først og fremst tematikken bak låtas tekst som virkelig trekker den opp. Uhlen har nemlig latt seg inspirere av #MeToo-kampanjen, som har blitt tatt opp både i norsk musikk- og skuespillerbransje det siste halve året.

— Jeg har blitt veldig preget av kampanjene som #metoo og #stilleforopptak og det har gjort et stort inntrykk på meg. Jeg var med da 250 kvinnelige skuespillere markerte #metoo-kampanjen ved å lese opp historier fra #stilleforopptak for en fullsatt sal på Nationaltheatrets hovedscene i desember. Jeg kjente på hele kroppen hvor mye det betydde for meg at vi sto samlet og hadde styrke i hverandre. Jeg ble rett og slett helt rørt av dette samholdet. I tillegg har jeg kjent på et dypt sinne når jeg har hørt historiene som ligger bak, sier artisten i en kommentar. 

Artikkelen fortsetter under låta.

— Men kampen er langt fra over. Det er så viktig at man fortsetter å ta disse oppgjørene og at man fortsetter kampen mot urettferdighet! Singelen handler om å sette ned foten og si klart og tydelig ifra om at «nå er det nok. Jeg krever forandring». Urettferdighet finnes på så mange forskjellige plan, og vi må kjempe mot den, sier hun bestemt.


LES OGSÅ: Sufjan Stevens-koblet film får oppfølger.


Singelen er ute i dag, og Uhlen kan oppleves på scenen flere steder i Norge denne måneden. Turnéen startet på Hvaskjer i Oslo 1. mars og pågår frem til lørdag 31. mars når Uhlen inntar Terminalen i Ålesund.

ANNONCE