Nyhet

Lindsey Buckingham med første uttalelse etter Fleetwood Mac-bruddet

GAFFA.no - alt om musikk.

— De hadde mistet perspektivet, sier gitaristen og sangeren.

I forrige måned kom den smått sjokkerende nyheten om at Lindsey Buckingham (bildet) var ute av Fleetwood Mac. I en pressemelding fra bandet kom det frem at han hadde blitt erstattet av Mike Campbell, tidligere gitarist for Tom Petty & The Heartbreakers, og Crowded House-frontmann Neil Finn.

Siden har resten av Fleetwood Mac annonsert en større USA-turné med den nye besetningen og snakket med flere medier om bruddet med Buckingham, som var et av bandets mest prominente medlemmer i deres kommersielt største periode fra 1975 til 1987 - og igjen fra 1997 til 2018.


LES OGSÅ: Artister trekker musikk fra Tidal.

Lindsey Buckingham har frem til nå ikke kommet med en uttalelse i saken, men under en opptreden til støtte for den demokratiske kongresskandidaten Mike Levin denne uka lettet han for første gang på sløret.

Det skriver Rolling Stone.


— Dette var ikke min skyld eller mitt valg. Jeg tror det man ville sagt er at det var grupperinger innad i bandet som hadde mistet perspektivet sitt. Det er poenget. Det det gjorde var å skade - og det er det eneste jeg virkelig er lei meg for, resten av dette blir en mulighet - det skadet den arven vi hadde jobbet i 43 år for å bygge. Og den arven handlet om heve seg over vanskeligheter for å oppnå et felles mål, uttalte han blant annet fra scenen i California.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Så sent som i januar ble Fleetwood Mac annonsert som vinnere av hedersprisen «MusiCares Person Of The Year 2018» og sto på scenen under en egen galla i regi av Grammy-prisen. Da med Buckingham i besetningen.

Lorde, Harry Styles, Little Big Town og Miley Cyrus var også på plass og fremførte Fleetwood Mac-låter under arrangementet som tok plass i New Yorks ikoniske Radio City Music Hall.

LES OGSÅ: En annerledes hyllest til Fleetwood Mac.


Ifølge det amerikanske magasinet skal Buckingham ellers ha opptrådt diplomatisk i retning de andre medlemmene i Fleetwood Mac under støttekonserten denne uka, og unnlatt å kommentere da en publikummer ropte ut: «Fuck Stevie Nicks».

ANNONCE