Nyhet

Kiss-legenden med helomvending på livslangt standpunkt

GAFFA.no - alt om musikk.

— Jeg var dømmende, arrogant, uinformert, i tillegg til feilinformert.

Kiss-bassist og vokalist Gene Simmons (bildet) har ikke for vane å legge seg flat etter sine mange kontroversielle uttalelser. Når han nå gjør nettopp det er det nærmest for en sensasjon å regne.

Den 68 år gamle rockeren har skrytt på seg tusenvis av sexpartnere, men har alltid levd et edruelig liv. Han har uttalt overfor The Guardian at han aldri har vært høy eller full, og i et intervju med Los Angeles Times avslørte han at grunnen til at han har ligget unna alkohol og narkotika har vært forholdet til mora.

LES OGSÅ: Sony kjøper EMI for 15 milliarder kroner.

Hans uortodokse tilnærming til rockelivet har ført til mange harde kamper, ikke minst innad i Kiss hvor både gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss hadde sine demoner å kjempe mot når det kom til alkohol- og narkotikamisbruk.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Nå har imidlertid Gene Simmons endret sitt standpunkt når det kommer til marijuana. Under et intervju på CNBC-programmet Squawk Box tidligere denne måneden kom han med en mildt sagt overraskende uttalelse.

— Jeg må innrømme at jeg var dømmende, arrogant, uinformert, i tillegg til feilinformert, sa Simmons i intervjuet.

Han fortsatte:

— Cannabis, jeg fant ut av dette gjennom egen research - og jeg oppfordrer alle til å ignorere alt jeg sier og heller finne ut av det selv - jeg ble forbauset over den medisinske verdien. En seks år gammel jente som led av epilepsi og fikk smurt på seg noe cannabis-basert produkt, og innen to uker var hun enten helbredet eller symptomene på sykdommen var minimert.

LES OGSÅ: Svenske indiehelter gjør comeback.

Rockestjernen la til at han nok hadde vært farget i sitt syn av de klassiske stoner-filmene «Cheech & Chong» fra 70- og 80-tallet.

ANNONCE