Nyhet

Hylles med gate i «Motown»

GAFFA.no - alt om musikk.

Michael Jackson hedres med å få en gate oppkalt etter seg i Detroit, musikkbyen der han begynte sin sagnomsuste karriere.

Det skjedde for 50 år siden: Da signerte medlemmene i Jackson 5, som altså var Michael og hans søsken, platekontrakt med det legendariske plateselskapet Motown – oppkalt etter kortversjonen av Detroits kallenavn «Motor Town».

Bilindustrien har kjørt i grøfta – men i fjor fikk Detroit en ny musikkfestival, Detroit Music Weekend. Debutfestivalen ble headlinet av Aretha Franklin, som fikk Aretha Franklin Way oppkalt etter seg.


LES OGSÅ: YouTube lanserer ny strømmetjeneste.

Nå følger turen til popkongen: 15. juni, når festivalen drar i gang, endrer en del av gaten Randolph Street navn til Michael Jackson Avenue, samtidig som hans brødre Jackie, Tito, Jermaine og Marlon topper artistlisten på festivalen som The Jacksons.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Det melder Detroit Free Press, som også kan røpe at man først vurderte å oppkalle en gate etter hele søskengruppen. Men ifølge byens forskrifter er det ikke tillatt å oppkalle gater etter organisasjoner eller grupper, og man valgte yngstemanns navn i stedet.

— Det var et kompromiss som alle kunne akseptere. Ved å hedre ham, hedrer vi hele Jackson-familien, sier Stephen Brady, stabssjef for bystyrets president.


LES OGSÅ: Skal ha blitt seksuelt misbrukt som barn.

Detroit har fra før av også Stevie Wonder Avenue og Glenn Frey Drive, mens fans i forrige uke satte i gang en kampanje for å få til en Bob Seger Boulevard i nærliggende Ann Arbor.

(©NTB)


ANNONCE