Nyhet

For første gang topper et band i denne sjangeren amerikanske lister

GAFFA.no - alt om musikk.

Nå skriver det sørkoreanske popbandet BTS musikkhistorie på ny: Som første K-popband topper de den amerikanske albumlisten.

K-Pop er betegnelsen på sørkoreansk popmusikk, ofte med stor vekt på det audiovisuelle, og med medlemmer trent fra ung alder. Nå er sjangeren blitt stor eksportvare.

Det syv gutter sterke popbandet BTS slapp Love Yourself: Tear 18. mai i USA, og solgte 135.000 enheter i platens første uke – derav 100.000 som tradisjonelt, fysisk utgivelse.


LES OGSÅ: Hvem har laget årets beste musikkvideo?

Ifølge Billboard er dette første gang et K-popband topper listen – og andre gang et slikt band er inne på topp 10: Også det var BTS, som kom helt opp på 7. plass på albumlisten med sitt forrige album Love Yourself: Her fra oktober i fjor.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Dette er første gang på 12 år at en fremmedspråklig album går til topps på Billboard-listen. For til tross for de engelske titlene synger BTS hovedsakelig på koreansk. Det er intet hinder for USA-suksess:


I fjor danket de ut artistkolleger som Justin Bieber, Selena Gomez, Ariana Grande og Shawn Mendes og vant Billboardpris som Top Social Artist – stemt frem av fansen, kalt «the Army», som også sørget for at bragden ble gjentatt i 2018.


LES OGSÅ: Ibiza lever - men det hviler også mørke skyer over partyøya og EDM-industrien.

Videoen til Fake Love, lagt ut på YouTube samme dag som albumet droppet, satte også rekord som den beste 24-timers debuten: Det ble sett av 35.9 millioner det første døgnet, noe som også er tredje beste tall noensinne.

(©NTB)


ANNONCE