Nyhet

Disse artistene vil ikke Spotify lenger promotere

GAFFA.no - alt om musikk.

Spotify fjerner alle R. Kellys låter fra sine spillelister og brukeranbefalinger og viser til musikktjenestens nye retningslinjer om artisters oppførsel.

Det er første gang Spotify tar i bruk retningslinjene, som sier at en artists oppførsel kan resultere i at selskapet endrer hvordan artisten promoteres i strømmetjenesten.

51 år gamle R. Kelly, som egentlig heter Robert Sylvester Kelly, anklages for å ha begått grove seksuelle overgrep mot unge kvinner og jenter over flere tiår. Men han er aldri blitt dømt, og musikeren har avvist anklagene.


LES OGSÅ: Kritikerrost norsk artist legger opp.

I slutten av april krevde Time's Up-bevegelsen, som startet i kjølvannet av en flom av overgrepsanklager i underholdningsindustrien, at alle anklager mot R. Kelly etterforskes skikkelig. Samtidig ba de musikkindustriens tungvektere om å kutte forbindelsene til artisten.

Har solgt mer enn 40 millioner album


R. Kelly har på verdensbasis solgt mer enn 40 millioner album og vunnet tre Grammy-priser. Musikken hans vil fortsatt være tilgjengelig på Spotify.

Kelly hadde torsdag kveld ikke kommentert Spotifys beslutning.

LES OGSÅ: Dette er danskenes to norske yndlinger.


Spotifys nye retningslinjer omhandler "hatefullt innhold og hatefull oppførsel". Sistnevnte defineres som oppførsel som er spesielt skadelig, slik som vold mot barn og seksuell vold. Også den omdiskuterte artisten XXXTentacions musikk blir fjernet fra spillelister og anbefalinger, ifølge Pigeons And Planes.

(©NTB)

ANNONCE