GAFFA.no - alt om musikk.
Boken om Rikskonsertene skulle egentlig skrives til 50-årsfeiringen i år – men endte i stedet som en avskjed med den omreisende konsertinstitusjonen.
Til sommeren fases nemlig de siste oppgavene som hørte til den statlige kunst- og kulturprodusenten ut, og Rikskonsertene går over i historien.
Musikkinstitusjonen endret navn, kurs og rolle i 2016, til Kulturtanken, som heretter skal sikre at barn og unge får oppleve profesjonell kunst og kultur i skolen.
LES OGSÅ: YouTube lanserer ny strømmetjeneste.
Bokprosjektet «For barn og unge - Utdrag av Rikskonsertenes historie» tar på seg å fortelle utdrag av historien, som startet med tre offentlige åpningskonserter fra januar 1968 – i Hammerfest, Ålesund og Kristiansand.
Formet generasjoner
«Gjennom 50 år har Rikskonsertenes skolekonserter vært med på å forme generasjoner av landets befolkning, hele landet rundt. Noen husker skolekonsertene som noe sært, rart og vanskelig, andre skjønte at det var akkurat musikk de selv skulle drive med og leve av i voksen alder».
Den nylanserte boken inneholder ifølge pressemeldingen intervjuer og historier fra en rekke musikere, kulturledere og forvaltere rundt om i landet, og bilder fra konserter i gymsaler, skolebibliotek og kulturhus.
LES OGSÅ: Mel B med stor avsløring.
Redaktør for utgivelsen er Tone Vandvik, tidligere spesialrådgiver i Rikskonsertene.
(©NTB)