Nyhet

Vil gjøre avstanden mellom den nordnorske og den internasjonale musikkbransjen mindre

GAFFA.no - alt om musikk.

Northern Expo er en stor satsing for å synliggjøre og fremme nordnorske artister nasjonalt og internasjonalt

I perioden 4. til 7. oktober skal en rekke utvalgte nordnorske artister innen flere sjangre presenteres for internasjonal presse og bransje gjennom tre dager på Svalbard. Målet er å gjøre avstanden mindre mellom den nordnorske og den internasjonale musikkbransjen, forteller arrangørene i Rytmisk Kompetansenettverk i Nord.

Artistene som deltar i prosjektet er Violet Road (bildet), det samiske bandet Ánnásuolo, pianist/elektronikaartist Mørk, plateaktuelle Julietnorth med felespiller Julie Alapnes i spissen, Petter Carlsen og det kritikerroste dansekompaniet Kartellet.


LES OGSÅ: Hun reddet Greni på lørdag.

Rytmisk Kompetansenettverk i Nord (RYK) er initiativtaker for prosjektet, som realiseres gjennom et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Sparebank1 Nord-Norge, Troms fylkeskommune og RYK.

— Avstanden til musikkbransjen i Europa kan virke stor fra Nord-Norge, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Brynjar Rasmussen fra RYK. 


— Samtidig er dette starten på et langsiktig arbeid for å styrke den nordnorske musikknæringen.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Gitarist Halvard Rundberg i Violet Road har stor tro på prosjektet: 

— Vi ser fram til Northern Expo med enorm entusiasme og gleder oss til å se hvilke internasjonale dører denne uka kan åpne opp for bandet, sier Rundberg, som deltar på Expoen både med Violet Road og i folkemusikkbandet Julietnorth.

LES OGSÅ: Silvana Imam trekker tilbake album.


Northern Expo skal gjennom tre dager på Svalbard fortelle historier fra ulike steder med sterkt særpreg på Svalbard. I tillegg til konserter og artistmøter i Longyearbyen, skal de internasjonale gjestene tas med til den fraflyttede russiske bosetningen Pyramiden, hvor tiden har stått stille i 20 år. Et av høydepunktene blir en musikalsk vandring på stedet.

Det arrangeres også flere konserter i Longyearbyen kulturhus, som vil være åpne for publikum.

ANNONCE