Nyhet

Ticketmaster-kunder kan ha blitt hacket

GAFFA.no - alt om musikk.

Ticketmaster har sendt ut en mail også til norske kunder, hvor det meldes at det er oppdaget en skadelig programvare på en kundeservicetjeneste.

Selskapet frykter nå at «en ukjent tredjepart ha fått tilgang til personlig informasjon eller betalingsinformasjon».

Den britiske storavisen The Guardian melder torsdag om at kunder av billettgiganten i Australia og New Zealand rådes til å sjekke bankkontoene sine. Også norske kunder som har kjøpt billetter via selskapet i løpet av perioden fra september i fjor og frem til i dag, blir nå rådet til å gå inn på sin konto og nullstille sitt passord.


— Vi gjør dette for sikkerhets skyld og for å være hundre prosent sikre og føre var, sier administrerende direktør Kristian Seljeset i Ticketmaster Norge i en kommentar til VG.

LES OGSÅ: Way Out West med ny gigantbooking.

I en mail som er sendt ut til norske Ticketmaster-kunder - og lagt ut på Ticketmaster.no - heter det blant annet:


«Lørdag 23. Juni, 2018, oppdaget Ticketmaster UK skadelig programvare på en kundeservicetjeneste som er levert av Inbenta Technologies, en ekstern tredjepartsleverandør til Ticketmaster. Så snart vi oppdaget den skadelige programvaren deaktiverte vi Inbentas' tjenester på alle Ticketmasters nettsider. Mindre enn 5 % av vår globale kundebase har blitt påvirket av hendelsen. Kunder i Nord-Amerika har ikke blitt påvirket.»

ANNONCE