Nyhet

Stjernelag hyller Sandbeck i september

GAFFA.no - alt om musikk.

Med Øystein Sunde i spissen skal et stjernelag artister hyller Vidar Sandbeck på jubileumsforestilling i Oslo Konserthus 8. september.

Sunde - som har sunget Sandbecks 1959-vise Pengegaloppen frem til et nytt publikum, får selskap på scenen av blant andre Ingrid Bjørnov, Ole Edvard Antonsen, Halvdan Sivertsen, Viggo Sandvik og Henning Sommerro.

Også Birger Mistereggen, Frode Haltli, Aud Ingebjørg Barstad, Ivar Nergaard, Frøydis Grorud og Anne-Marie Giørtz blir å høre - når artistrekken skal formidle sitt personlige forhold til Vidar Sandbecks kulturarv.


LES OGSÅ: Kritikerrost sørlending slipper nytt album.

— Dette blir tidenes hyllest av Vidar Sandbeck, sier kunstnerisk ansvarlig for Oslo-konserten, Tom Steinar Lund, som tidligere har stått bak hyllestplaten Gull I Fra Grønne Skoger.

Den utkom i 2003 og var med på å løfte Sandbeck frem til et nytt, større publikum. Det var her Øystein Sunde tro til i selskap med en rekke profilerte norske artister og gjorde Sandbeck-klassikerne på nye vis.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Lund stiller også med urfremføringen av Mer Gull Fra Grønne Skoger under Festspillene på Elverum i august, der han i anledning 100-årsjubileet for Sandbecks fødsel har tonesatt et utvalg av de førtitalls diktene som han fikk på trykk i Østlendingen på 1950-tallet.


LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Jay-Z og Beyoncé.

Ifølge pressemeldingen er det muligheter for gjenhør av noe av dette nye gullet 8. september.

(©NTB)


ANNONCE