Nyhet

McCartneys «ukjente» fotografdatter stiller ut med sin avdøde mor

GAFFA.no - alt om musikk.

«Mother Daughter» er tittelen på utstillingen til Linda og Mary McCartney – som spenner over tre tiår, og ifølge Fotografiske viser deres felles evne til å skape emosjonell kontakt med motivene.

Utstillingen, som åpnet denne uka på det svenske fotomuseet, skildres som «en samling unike verk som plukker frem mystikken i det vanlige og hverdagslige».

Nå er muligens ikke hverdagen til Paul McCartneys avdøde kone Linda, og hans rampelyssky fotografdatter Mary – som er å se på baksiden av coveret til farens solodebut – helt som andres.


LES OGSÅ: Anmeldelse av Emilie Nicolas' comebackalbum.

Fotografiske skriver selv «Mother Daughter» er «en gullgruve» av øyeblikksbilder på avslappet familieliv, så vel som store stjerner som Aretha Franklin, Jimi Hendrix, B.B. King, Mick Jagger, Brian Jones, Kate Moss og Rihanna. De bindes sammen av «de sterke koblingene som oppstår gjennom familiebånd, felles erfaringer og kjærlighet til det fotografiske mediet».

— Følelsen av intimitet, å observere mennesker og søke etter personenes intensitet, utviklet seg til en besettelse med å fotografere, sier Mary McCartney (48) i en uttalelse.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Moren Linda, som døde i 1998, uttalte at «det gjelder bare å trykke av i rett øyeblikk. Verken før eller senere» – og at dersom man bekymret seg over lysmåler gikk man glipp av det viktigste. Hun var i sin tid den første kvinne til å fotografere en forside til Rolling Stone.


LES OGSÅ: Solgte ut nystartet rockefestival i Trondheim.

Utstillingen «Mother Daughter» ble for første gang vist i 2015 på Gagosian-galleriet i New York.

(©NTB)


ANNONCE