Nyhet

Maria Schneider åpner Moldejazz – og fremfører låten hun gjorde med Bowie

GAFFA.no - alt om musikk.

Det blir årets residerende artist Maria Schneider som også får det ærefulle oppdrag å åpne årets utgave av Molde International Jazz Festival.

Festivalen går av stabelen for 58. gang i år, og starter 16. juli. Ikke bare skal Maria Schneider åpne hele ballet: Den mangfoldige amerikanske bandlederen, komponisten, arrangøren og dirigenten skal også gjøre to konserter i hver ende av festivalen.

LES OGSÅ: Her er programmet til Øyas klubbdag.

Først åpningskonserten med Ensemble Denada, der musikk fra flere av Schneiders Grammypris-belønnede utgivelser fremføres. Der blir det en godbit å høre:

Eksklusivt for den norske festivalen spilles låten Sue (Or In A Season Of Crime, med vokalist Jeff Taylor og saksofonist Donny McCaslin som gjester. Den skrev og spilte Maria Schneider inn med David Bowie, som tok den med både på samlealbumet Nothing Has Changed og på sitt livs siste skive Blackstar.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Maria Schneider blir dessuten å oppleve på en storslått avslutningskonsert 21. juli i Molde Domkirke i selskap med Trondheimsolistene utvidet med pianist Olga Konkova og sanger Eir Inderhaug.

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Jay-Z og Beyoncé.

Imellom dette blir det både «artist talk» med Audun Vinger og workshoparrangement. Siden hun også er fugleentusiast, vil Moldejazz sørge for båttur med fuglekikking, meldes det.

(©NTB)

ANNONCE