Nyhet

Kritikerfavoritten annonserer nytt album og stor norgesturné

GAFFA.no - alt om musikk.

«I don’t even care anymore», synger Frøkedal innledningsvis på sitt kommende album, men det er uvisst om det er et krigsrop eller ønsketenkning.

Selv beskriver hun sitt kommende album som en emosjonell berg- og dalbane:

— Jeg tenker på disse låtene som en gjeng med veldig gjenkjennelige raringer – sånn vi blir når sinne, frykt eller lidenskap vinner over fornuften.


Frøkedal, som også er kjent fra band som Harrys Gym og I Was A King, er snart klar med sitt andre album, heter det i en pressemelding fra plateselskapet Propeller Recordings.

LES OGSÅ: Gjenforente Madrugada annonserer konserter.

Etter at hun hadde høstet strålende omtale for sin fusjon av folk, pop og rock og blitt Spellemann-nominert for solodebuten, tenkte hun at oppfølgeren How We Made It måtte romme noe annet:


— Jeg ønsket meg mer uforutsigbarhet, mer temperament. Det påvirket farten og instrumenteringen, men også tekstene; melankolikeren og diplomaten måtte av og til vike til fordel for eufori, angst og bannskap – og en god del alkohol. For meg er det aller mest sentimentale øyeblikket på denne plata en instrumental vals, uttaler artisten selv.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ifølge pressemeldingen spenner tematikken på det kommende albumet videre fra den trassige seksåringen som i smug ødelegger en trehytte som ikke er hennes, til festdeltakeren som nekter å komme ut fra do fordi både folk og alkohol har blitt for mye å håndtere. Vi møter den nyfrelste med blind tiltro til den positive tankens kraft – og den som må innrømme for seg selv at man kanskje bare vokser seg reddere og svakere.

LES OGSÅ: Regnet ødela for innendørskonserten.

Albumet How We Made It slippes 31. august, og i kjølvannet av dette drar Frøkedal & Familien ut på en lang norgesturné som starter i Sandefjord 7. september og avsluttes i Sogndal 17. november.


ANNONCE