Nyhet

Stormzy lanserer forlag i samarbeid med forlagsgigant

GAFFA.no - alt om musikk.

Rapperen Stormzy lanserer sitt eget forlag kalt #Merky Books, i samarbeid med Penguin Random House UK. Der vil han lete etter nye stemmer – men først utgir han egen bok.

#Merky Books skal ifølge morforlaget utgi to til tre bøker i året, og «være et hjem for en ny generasjon stemmer». I 2019 skal det utlyses en åpen konkurranse, der håpefulle kan sende inn sine arbeider i sjangrene fiksjon, fakta og poesi. Vinneren får en kontrakt med #Merky Books. Men før den tid tar ikke forlaget imot manus, heter det på hjemmesiden.

LES OGSÅ: Finansiering til ny festival på Hove er klart.


Stormzy, som skal kuratere alle utgivelsene, starter selv ballet med å slippe sin debutbok «Rise Up: The #Merky Story So Far» i november. Der vil han dele historien om sin oppvekst såvel som fremgangene de siste tre årene.

Artikkelen fortsetter under videoen.


«Det er en historie om å følge drømmene dine uten å ofre hvem du er», heter det om boken, der det loves hundrevis av aldri tidligere publiserte fotografier, låttekster med notater, og bidrag fra hans nærmeste.

LES OGSÅ: Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Palmesus.

Stormzy skriver i en uttalelse publisert på Instagram at hans nye forlag – oppkalt etter ham selv – skal være en plattform for unge forfattere til å bli utgitt.


— Jeg kjenner altfor mange talentfulle skribenter som ikke alltid har et sted eller midler til å få sine verk lagt merke til. #Merky Books kan være et referansepunkt for dem så de kan si «jeg kan bli forfatter», og at det blir et realistisk og oppnåelig mål. Å skrive og lese som barn var grunnleggende for at jeg ble den jeg er i dag, sier Stormzy.

(©NTB)

ANNONCE