Nyhet

Serj Tankian avslører grunnen til at det drøyer med et nytt album fra System Of A Down

GAFFA.no - alt om musikk.

På hele 13 år har det ikke kommet ny musikk fra bandet System Of A Down - nå forklarer vokalist Serj Tankian det hele i et åpent brev til fansen på Facebook.

System Of A Downs vokalist og frontfigur har kommet med en lengre forklaring overfor bandets fans etter at det ble publisert et intervju med bandets gitarist Daron Malakian som forteller om System Of A Downs manglende evne til å spille inn et nytt album.

Bandet har dog turnert mye de siste årene - og gjestet blant annet den danske festivalen Copenhell i fjor sommer.


LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Cowboy Junkies-album.

I 1998 ga System Of A Down ut deres selvtitulerte debutalbum, og deres siste utgivelser stammer fra 2005, da de slapp to album under titlene Mezmerize og Hypnotize – siden har bandet ikke gitt ut noe som helst ny musikk.

Malakian uttaler blant annet i intervjuet at Tankian ikke ville spille inn bandets to album i 2005, og at vokalisten ikke viser interesse for å spille inn et nytt album heller. Som svar til dette offentliggjorde Tankian selv et lengre innlegg på Facebook for å komme med sin side av historien. I innlegget avslører vokalisten at bandets pause i 2006 var hans valg: «Alle de andre ønsket å fortsette i samme tempo med å turnere og spille inn album». Han forklarer videre at kunsteriske uenigheter gjorde at han ønsket å ta pause for å fokusere på egen musikk.


Artikkelen fortsetter under Facebook-innlegget.

I innlegget skriver Serj Tankian også om bandets økonomi og hierarkiet som en gang var i System Of A Down, noe som var grunnen til pausen. Tankian skriver blant annet: «Da vi først startet bandet var både de kreative inputs og de finansielle inntekter fordelt tett på likt i bandet». Han skriver videre at siden gikk i motsatt retning, hvor Daron Malakian våde kom til å styre den kreative prosessen og fremsto som bandets talsmann ut mot pressen.


LES OGSÅ: Slottsfjell inngår samarbeid med GAFFA.no.

Tilbake i 2011 kom bandet dog sammen igjen for å diskutere en kommende turné og et album. Tankian hadde flere ønsker til dette, blant annet at det skulle være en rettferdig fordeling av inntekter og kreative innspill, og at bandet skulle utvikle et nytt konsept, så det ikke kun ville bli et album, men en full opplevelse. Dessverre nådde det aldri så lang, og Tankian avsluttet sitt innlegg med å unnskylde overfor bandets fans for at det fortsatt ikke er kommet et nytt album fra System Of A Down.

Tankian gir de overnevnte grunner til at han ønsket å forlate bandet i 2005, og at han ikke personlig følte seg knyttet til låtene og utgivelsene.


ANNONCE