Nyhet

Nabo raser mot Eminem-reglement

GAFFA.no - alt om musikk.

Sikkkerhetsopplegget rundt lørdagens storkonsert og Eminems fotoforbud får nabo til å reagere.

Lørdag kveld sto Eminem (bildet) på scenen foran et rekordstort publikum på 55.000 mennesker på Voldsløkka i Oslo. Artisten opererte med et strengt fotoforbud og hadde også nektet norske pressefotografer adgang til området, noe som førte til at vi i GAFFA valgte å boikotte konserten.

Ifølge Dagbladet har også de nærmeste naboene til konsertområdet reagert på den strenge håndhevelsen av artistens fotoforbud.

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Eminem og Bruno Mars.

Morten Marius Olsen er beboer i en naboblokk til området, og sier til avisen av politiet har informert om at alle gardiner i blokka skal være helt åpne under arrangementet, og at de «kommer til å reagere» hvis noen trekker for gardinene.

— Styreleder Thomas Gabler sa at han hadde fått beskjed av Pro Sec at hvis det var noen som hang ut av et vindu med kamera, kom de til å reagere hardt. Det mener jeg ingen i Norge har rett til. Jeg føler jeg må få lov til å gjøre hva jeg vil fra stuevinduet mitt. Jeg er ikke interessert i å ha en sikkerhetsvakt på døra. Det irriterte meg kraftig, sier Olsen til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Pressefotografene som valgte å dekke arrangementet Oslo Sommertid, som i tillegg til trekkplasteret Eminem hadde Pusha T, Royce Da 5'9", Klovner I Kamp og OnklP på programmet, måtte fotfølges inne på området mellom klokken 15:00 og 20:00, men måtte altså forlate området i god tid før den amerikanske hiphop-stjernen gikk på scenen.

Dagbladet, Aftenposten og VG valgte å anmelde konserten med bilder som sannsynligvis er tatt med telelinse utenfor området.

LES OGSÅ: P3s musikksjef takker for seg.

Styrelederen i borettslaget, Thomas Gabler, uttaler overfor Dagbladet at takterasse, loftboder og verandaer som er vendt mot konsertområdet var stengt for kvelden. Han forteller videre at borettslaget samarbeider med sikkerhetsselskapet Pro Sec, som hadde ansvar for sikkerheten under arrangementet og at de ikke har snakket med politiet, men kjenner til politibesøkene.

Han sier de ikke har noe med fotorestriksjoner eller Pro Sec å gjøre.

ANNONCE