Nyhet

Mobiliserer for Moldejazz

GAFFA.no - alt om musikk.

Amerikanske Maria Schneider flyr høyt under årets Moldejazz.

Mandag braker det løs igjen. Den 58. jazzfestivalen står for døra i Rosenes by. Øverst på plakaten troner newyorkeren Maria Scheider (57), som leder både åpningsarrangementet etter gateparaden og den påfølgende kveldskonserten.

— Det er vi utrolig glad for, for Maria er sjelden i Europa, sier festivalsjef Hans-Olav Solli til NTB.


LES OGSÅ: MØ ute med første smakebit fra nytt album.

— Ikke bare er hun en av de mest anerkjente komponistene innen klassisk og jazz i USA. Hun er en av få som har fått Grammy-pris i begge kategoriene. Hun var også den David Bowie henvendte seg til da han ville spille inn jazz til sitt siste album Blackstar.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Schneider har status som «artist in residence» og blir med fra start til mål. Videre inngår størrelser som Van Morrison, Allison Miller, Matana Roberts og våre egne Trondheim Voices i programmet. Så til tusenkronersspørsmålet: Hvordan ligger det an med billettsalget?

— Det er helt eventyrlig. Det har ikke vært så bra siden vi hadde Leonard Cohen her i 2009, sier Solli.


— Da var det han som dro lasset. I år, derimot, ser vi at vi selger godt til mange innslag. Det forteller oss at vi har truffet med bredden.

LES OGSÅ: Norsk artist remixer Franz Ferdinand.

Moldejazz foregår i tidsrommet 16. til 21. juli. Festivalen ble etablert av Storyville Jazz Club i 1961. Schneider, opprinnelig pianist og fra Minnesota, var sist plateaktuell med The Thompson Fields (2015).


(©NTB)

ANNONCE