Nyhet

Kritiserte lovreform fra scenen

GAFFA.no - alt om musikk.

Rolling Stones-vokalist Mick Jagger er klar på hva han mener om Polens nye lovreform, som innebærer tvangsavgang for rundt 40 prosent av dommerne i høyesterett.

Dommerne må gå av fordi pensjonsalderen settes ned fra 70 år til 65 år, og dermed får de ikke fullført seksårsperioden de etter grunnloven er ansatt for.

— Jeg er for gammel til å være dommer, men jeg er ung nok til å synge, sa Jagger fra scenen lørdag, delvis på polsk, ifølge avisen Gazeta Wyborcza.


LES OGSÅ: Anmeldelse av David Byrne på Roskilde.

Uttalelsen kom dagen etter at nobelprisvinner og tidligere president Lech Walesa kom med en oppfordring til den legendariske frontmannen og bandet på Facebook.

— Mange personer i Polen forsvarer frihet, men de trenger støtte. Hvis dere kan si eller gjøre noe mens dere er i Polen, ville det virkelig bety noe for dem, skrev Walesa i innlegget, adressert til «herr Jagger og The Rolling Stones».


Artikkelen fortsetter under videoen.

Walesa har sammen med tusenvis av polakker den siste tiden demonstrert mot lovendringene som de mener undergraver demokratiet.


— Vi kom til Polen for lenge siden i 1967, sa Jagger til de fremmøtte lørdag, med referanse til da de var det første vestlige bandet som opptrådte bak Jernteppet.

LES OGSÅ: Flere seksuelle overgrep på Roskilde.

— Jeg håper dere holder fast ved alt dere har lært siden det. Gud velsigne dere!


(©NTB)

ANNONCE