Nyhet

Cardi B setter ny rekord

GAFFA.no - alt om musikk.

Som første kvinnelige rapper noensinne kan Cardi B skilte med to førsteplasser på den amerikanske Billboard Hot 100-listen.

Singelen I Like It, der hun trår til i selskap med Bad Bunny og J Balvin, klatret denne uken til topps – i likhet med Cardi Bs forrige singel Bodak Yellow, som holdt topplassen i tre uker i oktober i fjor. Hun skjøv ned XXXTentacions Sad! til andreplass.

LES OGSÅ: Rap-legende til Oslo – for første gang på ti år.


I en video hun deler med fansen på Instagram jubler høygravide Cardi B fra passasjersetet i en bil kjørt av ektefellen Offset fra Migos:

— Jeg er nummer én! Nå venter vi bare på babyjenta!

Artikkelen fortsetter under videoen.


 

I look crazy guys but I’m Soo happy #1 on the Billboard !!!!!

Et innlegg delt av Cardi B Official IG (@iamcardib)


Dermed går Bronx-rapperen forbi fire andre kvinnelige rappere med én topphit hver: Lauryn Hill i 1998, Lil'Kim i 2001, Shawnna (med Ludacris) i 2003 og Iggy Azalea i 2014. Ifølge Billboard er det mer historie som skrives:

Cardi B er den første artisten siden Macklemore og Ryan Lewis i 2013 som klarer å erobre to førsteplasser fra debutalbumet, og den første soloartisten siden Bruno Mars i 2011.

LES OGSÅ: GAFFA rangerer fra verst til best: Kanye West sine siste fem prosjekter.


Dessuten er hun første kvinnelige soloartist dette tiåret til å klare bragden: Forrige kvinne som skåret en slik dobbeltplassering var Lady Gaga med sin 2009-debut.

(©NTB)

ANNONCE