Nyhet

Bransjefestivalen Trondheim Calling går stadig bredt ut i jakten på nye norske talenter

GAFFA.no - alt om musikk.

I fjor kunne for første gang kan unge artister og band fra hele Norge søke om plass på Trondheim Calling-programmet. Er du den neste norske musikksnakkisen og ønsker å vise deg fram for norsk og internasjonal musikkbransje?

Artistregistreringen til Trondheim Calling 2019 er nå åpnet, melder arrangørene bak festivalen via et presseskriv fredag morgen.

— Du kan spare mange tapsprosjekt i form av promoturnéer gjennom at vi samler bransjen for deg til samme konsert, alt fra norske festivalbookere til internasjonale plateselskap som alle er nysgjerrige på ny norsk musikk i ulike sjangere, sier festivalsjef Thomas Ryjord i en kommentar.


LES OGSÅ: Norsk artist remixer Franz Ferdinand.

Trondheim Calling har etter hvert blitt en av landets største arenaer for ny norsk musikk. Festivalen og musikkonferansen trekker musikkbransjedelegater fra hele Norge og Europa som sammen med publikum fyller byens musikkscener til randen. 

Vinterens festival hadde totalt over 8.000 besøkende, ifølge arrangørene.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Blant artistene som tidligere har fått sitt gjennombrudd som demoartist på Trondheim Calling finner du blant annet Highasakite, Rytmeklubben, Broen, The Fjords, Pom Poko, Amanda Tenfjord, Wonder The Boy, Haunted Mansions og Kristian Grostad.


Amanda Tenfjord sikret seg både management og plateselskap etter å ha spilt som demoartist på Trondheim Calling 2017. Singelen First Impression fra tidligere i år ble umiddelbart listet som «Ukas Låt» på NRK P3, og hun signerte nylig med United Talent som er et av verdens største bookingselskaper.

LES OGSÅ: Slottsfjell inngår samarbeid med GAFFA.no.

Kometene i Pom Poko rakk så vidt å spille inn en demolåt før fristen til 2017-festivalen, men gjorde rent bord på festivalen i form av å sikre seg et godt apparat og spilte samme sommer både Roskilde og Øyafestivalen.


Nylig signerte bandet med det britiske plateselskapet Bella Union, som flere år har vært gjester på Trondheim Calling, og som har artister som Father John Misty, Beach House og John Grant i stallen.

Søknadskjema og mer informasjon finner du på festivalens offisielle nettsider.

ANNONCE