Nyhet

123 personer tatt med narkotika ved musikkfestival

GAFFA.no - alt om musikk.

123 personer ble tatt med cannabisprodukter ved musikkfestivalen Kadetten i Bærum i Akershus denne uken. 14 av dem var under 18 år gamle.

Festivalen i Sandvika i Bærum ble for første gang arrangert denne uken, og i løpet av de to dagene var 11.000 personer innom.

I ettertid viser det seg at 123 personer ble tatt med narkotika i forbindelse med festivalen, ifølge Aftenposten.


LES OGSÅ: Avslutningskonserten på Roskilde avlyst etter fallulykke.

— Tallet er ikke overraskende høyt for oss, men vi hadde håpet på et lavere tall. Samtidig kunne vi tatt langt flere hvis vi hadde mer kapasitet, sier leder Ketil Thue ved etterretningsseksjonen i enhet vest i Oslo politidistrikt.

Godt samarbeid med arrangørene


I all hovedsak var det snakk om cannabisprodukter, og de fleste pågripelsene ble gjort utenfor festivalrområdet. Samtlige 123 er blitt anmeldt. 80 av dem har fått forelegg fra politiet, de fleste på 2.000 kroner.

LES OGSÅ: Finansiering til ny festival på Hove er klart.

Thue understreker at politiet har hatt et godt samarbeid med arrangøren og festivalsjef Toffen Gunnufsen sier han er glad for politiets tilstedeværelse.


— Vi har nulltoleranse overfor ulovlige produkter. Folk som har vært synlige beruset er blitt bortvist fra festivalen, sier Gunnufsen, som mener politiets tilstedeværelse har en preventiv effekt.

(©NTB)

ANNONCE